Erling Braut Haaland

- Alle er veldig jordnære her

Med enda en hat trick-ball i samlinga, sier Erling Braut Haaland som sant er: – Jeg har et kjekt liv!

OMRINGET AV JORDNÆRE VENNER: Erling Braut Haaland leverte i første forsøk og blir satt pris på av lagkameratene som er på banen for å gjøre nordmannen god. Raphael Guerreiro (tv), Jadon Sancho (klatrende) og Marco Reus (th) vil gjøre Erling Braut Haaland god i Bundesliga. Foto: DPA/NTB Scanpix
OMRINGET AV JORDNÆRE VENNER: Erling Braut Haaland leverte i første forsøk og blir satt pris på av lagkameratene som er på banen for å gjøre nordmannen god. Raphael Guerreiro (tv), Jadon Sancho (klatrende) og Marco Reus (th) vil gjøre Erling Braut Haaland god i Bundesliga. Foto: DPA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Augsburg-Borussia Dortmund 3–5 (1–0)

AUGSBURG (Dagbladet): Han var klar på 2–1 til Augsburg, fikk enda et baklengsmål på vei inn til Bundesliga-debuten elleve minutter inn i andre omgang, og mens han sto der og ventet tenkte han som alle spisser med teft for mål.

Han tenkte at han måtte score.

Og så gjorde han det.

Tre ganger!

Dortmunds frelser

– Det er kjekt, sier Erling Braut Haaland (19) tørt. – Jeg har et veldig kjekt liv.

Det er dagens underdrivelse i tysk fotball. Lenge før Erling Braut Haaland møter pressen en drøy halvtime etter kampslutt har tyske aviser allerede utropt ham til Dortmunds frelser. Og det er til å forstå.

Når du scorer hat trick på 23 minutter i Bundesliga-debuten går du på vannet

– Det er helt sykt

– Det er ganske sykt det som har skjedd, men jeg føler meg egentlig ganske rolig, sier Erling Braut Haaland. – Før kampen tenkte jeg på en scoring om jeg fikk sjansen. Og så ble det tre.

– Det ene fikk du, hva sier det om lagkameratene og lagånden i dette Borusia-laget?

– Alt er perfekt. Jeg har gode spillere rundt meg, det er et vanvittig høyt nivå. Du merker det på trening og du ser det i kamp. Det er sånn det skal være.

Den nye Lewandowski

Erling Braut Haaland har tatt Bundesliga og tysk fotball med storm. Før kampen snakket lagkaptein Marco Reus om at Haaland er spissen de ikke har hatt på mange år, og sammenliknet 19-åringen men Robert Lewandowski (Bayern München). Nå snakker veldig mange om at han er det.

– Det føles fantastisk. Jeg ville komme inn med masse energi og prøve å snu kampen.

– Hva har treneren, Lucien Favre, å si for den umiddelbare suksessen du opplever?

– Jeg har ikke vært her så lenge, men han er en fin fyr, veldig avslappet akkurat som meg. Jeg liker å jobbe med han.

En jordnær klubb

Alle i Dortmund synes å være det. Avslappet og rolig. Det er kanskje derfor Erling Braut Haaland debuterte med så lave skuldrer. Det er kanskje derfor Borussia Dortmund er en skreddersydd klubb for en ung mann fra Jæren.

– Det er jordnære folk her, sier han om miljøet han har vært en del av i et par uker. – Alt er rolig og avslappet. Og jeg kunne ikke blitt bedre mottatt. Alle i denne klubben vil at jeg skal lykkes og gjøre det best mulig.

Hjemmedebut fredag

Allerede fredag til uka kommer hjemmedebuten for Erling Braut Haaland. FC Köln er motstander klokka 20.30. Og var forventningene hos hjemmefansen på den beryktede "Die Gelbe Wand" enorme før Augsburg-kampen, hvilket er den gule veggen (tribunen) på Signal Iduna Park – er det nå ingen grenser for Dortmund-fansens elleville glede og oppstemthet.

Om seks dager møter Erling Braut Haaland de som ofte omtales som fotballens beste fans hjemme i Dortmund.

– Det skal bli gøy, jeg gleder meg, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer