Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle Everton-fans håper vi klarer det

Rooney har tro på nummer 19.

UNNER LIVERPOOL INGENTING: Wayne Rooney opplevde 1-3-tap mot Liverpool i mars. Som tidligere Everton-unggutt ønsker han å se United trumfe Liverpools ligagullrekord. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
UNNER LIVERPOOL INGENTING: Wayne Rooney opplevde 1-3-tap mot Liverpool i mars. Som tidligere Everton-unggutt ønsker han å se United trumfe Liverpools ligagullrekord. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Stjernespissen Wayne Rooney hevder han ikke kunne vært mer motivert til å sikre rekord med 19 seriemesterskap før Manchester United møter West Ham lørdag.

United kom på 2.-plass bak Chelsea i fjor og er fortsatt likt med erkerival Liverpool på 18 serietitler.

Før helgens runde har Rooney og co. fem poengs forsprang på Arsenal, som har én kamp til gode på serielederne.

Uniteds kampprogram er tett. Neste uke møter de Chelsea i mesterligaens kvartfinale. I tillegg er FA-cupsemien mot City like rundt hjørnet.

For Liverpool-gutten Rooney er saken enkel. Han har vokst opp som Everton-supporter og har ingen problem med å flytte United foran på listen over flest serietriumfer.

- Jeg har tenkt mye på dette. Å være en del av laget som velter Liverpools rekord, hadde vært fantastisk. Jeg vet at alle Everton-fans håper at vi kan gjøre det, og forhåpentligvis går det, sier 25-åringen.

- I denne delen av sesongen ser man fram til hver kamp, og man må bare nyte det. Særlig om du er med i kampen om et par trofeer. Det er spennende for både fans og spillere, fortsetter Rooney.

Skadeutfordringer Rødtrøyene har hanglet litt offensivt de siste månedene. Uniteds nummer 10 håper dette vil snu nå som høyrevingen Antonio Valencia er tilbake fra seks måneders skadeavbrekk.

- Jeg er trolig den som er mest glad for å ha ham tilbake. Å ha Nani på den ene vingen og Antonio på den andre, er fantastisk. De bringer begge ulike kvaliteter inn i laget.

Men skadeproblemer bakover på banen skaper hodebry for serielederne. Rio Ferdinand er ute på ubestemt tid, mens stopperkollega Nemanja Vidic kan rekke kampen med nød og neppe etter en smell på landslagsoppdrag i midtuken. I tillegg har både John O'Shea og Rafael problemer med lårene, og Jonny Evans er suspendert.

Nedrykkstruet West Ham har på sin side ingen skader, men har likevel nok å tenke på. Bare målforskjellen holder klubben over nedrykksstreken med åtte serierunder igjen.

Avram Grants lag er ubeseiret i fire seriekamper på rad etter det målløse oppgjøret mot Tottenham før landskamppausen. Angriper Carlton Cole forteller om innbitte spillere som vil gjøre alt for å holde på formen.

- Hver kamp fra nå og til slutten, blir som en cupfinale for oss. Vi må vise samme nivå og moral som mot Tottenham. På White Hart Lane var lagmoralen fantastisk, og det er slik vi må jobbe for å få resultater, sier Cole.

Spissen har scoret seks mål på sine ti siste kamper. Han mener West Ham må la seg inspirere av 4-0-seieren over nettopp United i ligacupen i november.

Det var sesongens første tap for Alex Fergusons menn, og Cole mener resultatet viste hva London-laget er i stand til.

- Det var en fantastisk kamp. Jobber du hardt nok, vil lykken være med deg. Alle prøvde alt de kunne, og det må vi fortsette å gjøre.

(NTB-AFP)

TIDLIG UTE: Her er en 18-årig Wayne Rooney i duell med Martin Andresen. Foto: EPA/Martin Rickett
TIDLIG UTE: Her er en 18-årig Wayne Rooney i duell med Martin Andresen. Foto: EPA/Martin Rickett Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media