Alle faller for Occean

På fem serierunder har spissfunnet Olivier Occean ikke bare skutt Odd til serietopp. Han har forvandlet et grått lag til et fyrverkeri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Helten over alle helter i Telemark for tida heter Olivier Occean. Kanadieren har trukket et par tusen nye tilskuere til Odd stadion, snakket seg til overskrifter og scoret flere mål enn noen annen spiller i årets Tippeliga.

Men Occean er ikke fornøyd.

Da han mottok bestemannsprisen i garderoben etter kampen i går, ristet han på hodet. Over seg sjøl. Og juryen.

- Dette er ikke riktig, sier Occean.

- Jeg skulle scoret hat-trick i dag. Og jeg kan ikke være fornøyd med meg sjøl når jeg misser slike sjanser.

Herjet med Helland

Flertallet av de 6700 tilskuerne var nok mer enig med juryen. Fra første til siste pip herjet Olivier Occean med et FFK-forsvar som tydelig savner sin sjef Tor Trondsen. Allerede før minuttet var spilt ble Roger Helland og Christian Petersen parkert midt på egen banehalvdel, men avslutningen strøk like utenfor. Det var likevel et tegn på hva som skulle komme.

Etter 90 minutter hadde Occean scoret ett mål med hodet, skaffet et straffespark, vunnet det som var av dueller og løpt fra alt og alle.

Det tok ham 27 minutter å rette opp missen i åpningsminuttet. Med rå kraft brøytet han seg vei mellom to FFK-forsvarere og skallet inn Sebastian Henrikssons presise innlegg.

- En enkel scoring, sier Occean.

Etter snaue timen fikk han straffe da Christian Petersen forsøkte å stoppe ham på blank goal.

- Jeg skulle gjerne tatt straffesparkene sjøl. Jeg skaffer dem, men Sebastian setter dem i mål. Han har tatt to mål fra meg nå, fleiper kanadieren.

- Bare 80 prosent

Han lover at det snart blir mer moro på fotballbaner nær deg.

- Det tar tid å tilpasse seg et nytt land og en ny spillestil. Det begynner å sitte nå, og laget kjenner også meg bedre. Men akkurat i dag var jeg ikke mer enn 80 prosent av min fulle kapasitet, sier Occean.

Det er godt nytt for alle Odd-supportere og dårlig nytt for alle Tippeliga-forsvarere. Odd-trener Arne Sandstø smiler som en lottovinner når han blir spurt om hva Occean har tilført laget.

- Usikkert forsvar

- En slik spiss gjør motstandernes forsvar usikre. Han er god feilvendt og god rettvendt. Dermed tar forsvaret ut noen meter ekstra, og dermed blir det også mer plass for indreløperne, forklarer Sandstø.

Innbytter Christian Flindt Bjerg var en av dem som nøt godt av det i går. Etter tre uker på sidelinja med en leggskade kom dansken inn da 41 minutter gjensto.

Først banket han ballen i krysset med venstrefoten. Deretter i hjørnet med høyra.

- Jeg er født med 175 prosent godfot. 100 i høyrebeinet, og 75 i venstre, sier Flindt Bjerg.

At en innbytter scorer to mål er enda et tegn på at Odd er i toppen for å bli.

- Vi er for grå

- Jeg har vært her i seks år nå, og vi har aldri hatt en bedre og bredere stall. Fortsatt føler jeg at folk ikke tar oss helt på alvor. Vi er for grå og kjedelige, sies det.

Det er helt greit for oss. Vi jobber i det stille. Kan vi holde fokus, har vi noe stort på gang, sier Christian Flindt Bjerg.

FALT SOM FLUER: Både spillere og publikum faller som fluer for Olivier Occean. Etter 90 minutter i går hadde han scoret ett mål med hodet, skaffet et straffespark, vunnet det som var av dueller og løpt fra alt og alle.
HØYT OG LAVT: Olivier Occean er god feilvendt og god rettvendt. I går var han god både høyt og lavt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer