BESTE NORDMANN: Tom Hilde var lengst av nordmennene med et hopp på 103,5 meter i OL-bakken i Whistler. Samtlige fire nordmenn er kvalifisert til morgendagens renn.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFE
BESTE NORDMANN: Tom Hilde var lengst av nordmennene med et hopp på 103,5 meter i OL-bakken i Whistler. Samtlige fire nordmenn er kvalifisert til morgendagens renn.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Alle fire nordmennene får hoppe i normalbakken

Tom Hilde best i kvalifiseringen.

|||(Dagbladet): To nordmenn måtte gjennom kvalifisering for å få muligheten til å bli blant de 50 som skal kjempe om de første medaljene som er til utdeling i Vancouver når hopp normalbakke står på OL-programmet i morgen.

Både Tom Hilde og Anders Bardal gjorde det de måtte gjøre, og litt til da de tok seg videre til lørdagens renn.

OL-debutant Hilde hoppet 103,5 meter, 132,0 poeng og 10.-plass.

- Jeg synes jeg gjør et bra hopp, og det er nær ved å være et ordentlig bra hopp. Nå har jeg hatt åtte hopp i bakken mellom 100 og 103,5 meter, så jeg er iallfall stabil, oppsummerer Tom Hilde overfor NRK.

Anders Bardal hadde 99,5 meter og 122,5 poeng som holdt til 21.-plass i kvalifiseringen.

- Småpent. Det holder jo i massevis. Jeg skal hoppe OL i morgen, og det hadde jeg ikke trodd for en måned siden, er Bardals karakteristikk av egen innsats.

Anders Jacobsen og Bjørn-Einar Romøren var direkte kvalifisert til rennet.

Best i kvalifiseringen var tyskeren Michael Uhrmann med 138,5 poeng etter et hopp på 106 meter. Østerrikeren Gregor Schlierenzauer som var forhåndskvalifisert hadde imidlertid 107 meter sitt hopp.

Anders Jacobsen har funnet seg godt til rette i bakken, og valgte derfor å stå over kvalifiseringen. Han hadde for øvrig 104,5 meter i prøveomgangen.

Romøren sliter litt og hadde bare 97,5 meter i kvalifiseringen etter et direkte mislykket hopp i prøveomgangen.

- Det går framover. Jeg har ikke helt godfølelsen ennå, men det hadde jeg heller ikke før Kuusamo (vant åpningsrennet i verdenscupen journ.anm.), poengterer Romøren.


Sportssjef Clas Brede Bråthen ser optimistisk på fortsettelsen.

- Vi er i en posisjon til å kjempe om medaljer, konstaterer Bråthen.


(Dagbladet.no/NTB)