- Alle føler med Espen

LOS ANGELES (Dgabldet): - Vi støtter Espen og vil hjelpe ham gjennom denne vanskelige tida. Det sier Columbus-trener Dave King til Dagbladet. I går ble jenta som ble truffet av nordmannens puck obdusert på det som skulle være hennes glade 14-årsdag.

Espen sjøl hadde ikke problemer med nattesøvnen og var fast bestemt på å spille nattas kamp.

- Jeg har ikke fått noen ny informasjon. Men det blir mye snakk om det. Det føles fortsatt veldig trist, sier Shampo til Dagbladet fra hotellrommet i St. Paul.

Den tragiske ulykken skjedde da Columbus spilte mot Calgary lørdag.Trener King var tydelig preget av situasjonen da han snakket med pressen etter gårsdagens trening.

- Det kommer til å ta tid for Espen å komme gjennom dette. Men han kommer aldri til å glemme det helt, og vi føler med ham, sier King til Columbus Dispatch.

- Jeg sa til Espen at han sjøl fikk velge om han ville spille i dag. Det vil han. Og jeg tror det er viktig for oss alle å komme tilbake på isen igjen, sier King.

Og legger til:

- Vi kommer alle til å huske dette resten av livet.

Hevelse

Rettslegen i Franklin County konkluderte i går kveld med at jenta som ble truffet at Shampos skudd, Brittanie Cecil, ikke døde som et resultat av selve kollisjonen med pucken, men den påfølgende nakkeslengen.

- Pucken traff henne i panna og forårsaket en fraktur og noen sår på hjernen i det området. Men det forårsaket ikke dødsfallet. Det var nakkeslengen og skaden til den pulsåren, sier Brad Lewis som utførte obduksjonen.

Han sier at pulsåren som ble skadet, går fra ryggraden til baksiden av hjernen. Slengen forårsaket en serie av oppsamlinger i åren, som førte til en hevelse i hjernen.

- Til å begynne med var ikke skaden alvorlig nok til å være problematisk. Men i løpet av de neste 48 timene økte skaden, sier Lewis.

Enestående

Lewis snakket med flere kolleger som ikke kan huske en liknende dødsårsak på de mer enn 25 åra de har vært leger.

Men Ohio-jenta var altså den første NHL-tilskueren til å dø av puckrelaterte skader siden ligaen startet i 1917.

Brittanie fikk billetten til kampen på lørdag i tidlig bursdagsgave av faren sin. Far og datter satt på 19. rad i seksjon 121 da et Shampo-skudd gikk via Derek Morris' kølle og traff Brittanie i panna i andre periode. Pucken føyk videre til Larry Youngs hode som satt et par seter unna.

Young og kona gikk sammen med Brittanie til nærmeste førstehjelpstasjon i arenaen. 13-åringen gikk for egen maskin, støttet av sin pappa.

I sjokk

Førstehjelpsmannskapene sendte henne til Children's Hospital for å få noen sting i panna.

- Hun var våken og det så ut som hun bare trengte kosmetisk behandling, sier dr. John Drstvensek, som er sjef for førstehjelpemannskapene.

På sykehuset oppdaget de andre skader. Åttendeklassingen var ved bevissthet fram til mandag morgen. Mandag kveld døde hun på sykehuset.

I går var innbyggerne i den vesle byen West Alexandria en drøy times kjøring vest for Columbus, i sjokk.

- Dette er så trist. Hun var alltid glad, sier venninnen Annie Enger til Columbus Dispatch. Ifølge avisa har jentas familie ennå ikke kontaktet advokater for et mulig erstatningssøksmål.

STERKT PREGET: Espen «Shampo» Knutsen var tilbake på isen i går etter den tragiske ulykken. - Det føles fortsatt veldig trist, sa han til Dagbladet.