TILBAKE TIL VIF: Kjetil Rekdal har vunnet to cupfinaller med Aafk siden han forlot Vålerenga. I dag blir han presentert som VIF-sjef igjen, fram til 2015. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILBAKE TIL VIF: Kjetil Rekdal har vunnet to cupfinaller med Aafk siden han forlot Vålerenga. I dag blir han presentert som VIF-sjef igjen, fram til 2015. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

- Alle forutsetninger til å bli en suksess i Vålerenga

Petter Myhre tror tidspunktet er gunstig for Rekdal.

(Dagbladet): Kjetil Rekdal blir kl 17 presentert som ny Vålerenga-trener på en pressekonferanse på Valle.

TV2s fotballekspert og tidligere VIF-trener Petter Myhre tror 44-åringen blir en vellykket ansettelse for oslolaget.

- Ja, han har i hvert fall alle forutsetninger for å bli det. Klubben ønsker å være en av de med beste økonomiske ressurser, og Kjetil kjenner klubben fra før. Han vet hvilken knapper han skal trykke på. Og han overtar en spillergruppe som ser på det som spennende med forandring. Sånn sett er det lettere å selge inn tankene sine. Han har alle muligheter til å bli en suksess, sier Myhre til Dagbladet.

At Rekdal vender tilbake til VIF, klubbens i hans hjerte overrasker på ingen måte.

- Sånn som det utviklet seg var det ikke en overraskelse at det ble Kjetil. Jeg har forstått det sånn at han var investorenes førstevalg. Sånn sett var det ikke uventet, så lenge Per-Mathias Høgmo takket nei.

- Hva blir Kjetils første oppgave i VIF?
- Det blir å rydde opp i spillerstallen. En av grunnene til at Kjetil tar jobben er godt med penger til å ruste opp stallen. Spillere ut og inn blir det første han tar tak i. Så blir det interessant om han beholder trenerteamet.

- Hva tror du Kjetil trenger av spillere?

KJENNER SPILLERMARKEDET: Petter Myhre tror Rekdal møter en motivert spillergruppe og kjenner spillermarkedet godt i Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet
KJENNER SPILLERMARKEDET: Petter Myhre tror Rekdal møter en motivert spillergruppe og kjenner spillermarkedet godt i Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug/dagbladet Vis mer

- Det må Kjetil skaffe seg oversikt over selv. Men det er ikke ikke sikkert alt er tilgjengelig i forhold til pris, lønn og så videre. Han må sette sammen en stall, og han i hvert fall god oversikt på det norske markedet, på spillere som har vært i Norge.

- Hva har skjedd med VIF og Rekdal siden 2007?

- Kjetil har fått enda mer erfaring som trener og som leder, det er sjeldent feil. Erfaring er en av ferdighetene en trener må ha. Vålerenga som klubb har ikke gått noe framover i hvert fall, og de har samme utfordringer med intern splid om retningen klubben skal gå i. De var ikke samsnakket i trenerjakta heller.

- Hva betyr det at han bare skriver en toårsavtale?

- For å være ærlig tror jeg at både VIF og Kjetil tenker korstiktig, for å se hva de får til. Kjetil er bestemt på hvordan han ønsker å ha det, og så ser klubb og trener an etter et års tid. Da er veien kort til å forlenge. Sånn sett høres to år fornuftig ut.

- Er det et gunstig tidspunkt å overta VIF?

- I forhold til forventninger er det alltid gunstig å ta over en klubb som har underprestert. Samtidig kan det vinkles anderledes, at de ikke er bedre og at veien opp til førsteplass er lenger enn det man tror. Hadde Kjetil fått et gullag i hendene, ville forventningene vært større - men samtidig lettere å oppfylle.