FORBEREDT: - Jeg tror det skal gå veldig bra. Vi er godt forberedt og har høye forventinger. Jeg tror det blir veldig bra, sier landslagssjef Vidar Løfshus.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORBEREDT: - Jeg tror det skal gå veldig bra. Vi er godt forberedt og har høye forventinger. Jeg tror det blir veldig bra, sier landslagssjef Vidar Løfshus. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Alle forventer at vi skal gå herifra med mange gull - sånn er det ikke

Men landslagsledelsen har høye forventninger.

FALUN/OSLO (Dagbladet): VM i Falun går i gang om to små dager med klassisk sprint. I dag møtte den norske landslagsledelsen pressen i VM-byen.

Der startet de med å presentere de fire på herre- og kvinnesiden som skal gå duathlonen på lørdag.

Trond Nystad kunne informere om at Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug går herrenes distanse. For kvinnene går Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Martine Ek Hagen.

Dermed kom det også fram at Finn Hågen Krogh - som slo til med en gjev dobbel i helga - er vraket fra duathlon-laget.

Sundbys form Martin Johnsrud Sundby er et stort spørsmålstegn i forkant av mesterskapet, etter et dårlig NM og skuffende 15 kilometer i Östersund søndag. I går ble det klart at han har utsatt reisen til Falun.

- Martin gikk forferdelig dårlig på NM. Det dårligste han har gått på ekstremt lenge. Han fikk trent bra etterpå og hadde en god gjennomkjøring i Sverige. Hadde dette vært for tre år siden hadde Martin vært fornøyd, men nå er han usikker på formen. Men det er stigende, sier Trond Nystad.

Ellers har kvinnesiden - med Marit Bjørgen i spissen - soleklare gullfavoritter på alle distanser.

- Alle forventer at vi skal gå herifra med mange gull - sånn er det ikke. Har vi fått ut hundre prosent fra alle utøverne, skal vi være fornøyd. Så får vi se hvor mange gull det blir, sier Egil Kristiansen.
- Jeg tror det skal gå veldig bra. Vi er godt forberedt og har høye forventinger. Jeg tror det blir veldig bra, sier Vidar Løfshus.

Sprintlaget Når det gjelder uttaket til sprinten, var et ekstremt tett mellom flere norske skiløpere på internasjonalt toppnivå. Til slutt falt valget på brødrene Tomas og Petter Northug, i tillegg til Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal.

- Man kan aldri være helt sikker. Vi visste at en sånn situasjonen med mange gode utøvere kan det skje som det gjorde i verdenscupen i helga. Jeg tror jeg har tatt ut det riktige laget - selv om det er flere enn fire som kan krabbe på pallen, forklarer Arild Monsen.

I sprintfinalen i Östersund var det tre nordmenn i finalen - og ingen av dem skal gå VM-sprinten.

- Det er noe å diskutere og snakke om. Laget er likevel lukket, og de fire som er her skal gå. Kun en ting kan forandre laget, og det er sykdom, sier Monsen.