Alle frykter Johaug i morgen, men her er Bjørgens gullplan

- Tar henne i spurten.

AVGJØRES I MORGEN: Her får Therese Johaug seiersklammen av Marit Bjørgen etter dagens femkilometer fristil på Lillehammer. I morgen avgjøres minitouren med en klassisk jaktstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVGJØRES I MORGEN: Her får Therese Johaug seiersklammen av Marit Bjørgen etter dagens femkilometer fristil på Lillehammer. I morgen avgjøres minitouren med en klassisk jaktstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Marit Bjørgen måtte se seg slått med 0,3 sekunder av Therese Johaug på dagens fem kilometer på Lillehammer, men den marginale avstanden irriterte ikke langrennsdronninga spesielt mye.

- Nei, hadde det vært en enkeltdistanse hadde det vært verre. Nå mistet jeg ikke så mye i forhold til morgendagen, og det er jo viktigst, sa Bjørgen til Dagbladet etter løpet.

For det er sammenlagtseieren i minitouren som teller for Marit. Hun har vunnet samtlige av minitourene i sesongåpningene de siste årene, og med fortsatt 32,1 sekunders forsprang før morgendagens jaktstart i klassisk over ti kilometer tror Marit hun har stort nok forsprang til å sikre seieren.

- Jeg burde jo egentlig ha det, sånn sett, men hun gikk et veldig sterkt løp forrige helg, så skulle hun eventuelt ta meg igjen så burde jeg være god nok til å henge på også. Så vet jeg at jeg har en bra spurt, sier Bjørgen.

Superløpet i Finland Og det er nettopp forrige helgs maktdemonstrasjon i Kuusamo som gjør at enkelte fortsatt levner Therese en sjanse i sammendraget. Da slo hun Marit med 42 sekunder på de ti klassiske kilometerne, og med dagens seier på fem kilometeren er det i hvert fall ingen tvil om at Johaug fortsatt er i knallform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer