Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alle frykter Johaug i morgen, men her er Bjørgens gullplan

- Tar henne i spurten.

AVGJØRES I MORGEN: Her får Therese Johaug seiersklammen av Marit Bjørgen etter dagens femkilometer fristil på Lillehammer. I morgen avgjøres minitouren med en klassisk jaktstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AVGJØRES I MORGEN: Her får Therese Johaug seiersklammen av Marit Bjørgen etter dagens femkilometer fristil på Lillehammer. I morgen avgjøres minitouren med en klassisk jaktstart. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Marit Bjørgen måtte se seg slått med 0,3 sekunder av Therese Johaug på dagens fem kilometer på Lillehammer, men den marginale avstanden irriterte ikke langrennsdronninga spesielt mye.

- Nei, hadde det vært en enkeltdistanse hadde det vært verre. Nå mistet jeg ikke så mye i forhold til morgendagen, og det er jo viktigst, sa Bjørgen til Dagbladet etter løpet.

For det er sammenlagtseieren i minitouren som teller for Marit. Hun har vunnet samtlige av minitourene i sesongåpningene de siste årene, og med fortsatt 32,1 sekunders forsprang før morgendagens jaktstart i klassisk over ti kilometer tror Marit hun har stort nok forsprang til å sikre seieren.

- Jeg burde jo egentlig ha det, sånn sett, men hun gikk et veldig sterkt løp forrige helg, så skulle hun eventuelt ta meg igjen så burde jeg være god nok til å henge på også. Så vet jeg at jeg har en bra spurt, sier Bjørgen.

Superløpet i Finland
Og det er nettopp forrige helgs maktdemonstrasjon i Kuusamo som gjør at enkelte fortsatt levner Therese en sjanse i sammendraget. Da slo hun Marit med 42 sekunder på de ti klassiske kilometerne, og med dagens seier på fem kilometeren er det i hvert fall ingen tvil om at Johaug fortsatt er i knallform.

- Ja, det er jeg, men forrige helg gikk jeg et av de aller beste løpene i min karriere, så det skal jo litt til å gjenta det i morgen, sier Johaug selv.

Maskinen Johaug
Mellom de to storfavorittene starter Heidi Weng. Tredjeplassen i går ble repetert av en tredjeplass i dag. Hun skal gå ut 20 sekunder bak Bjørgen i morgen, og regner med å få selskap av Johaug ganske raskt.

- I morgen blir det tøft, og maskinen starter bak meg. Hun tar meg vel igjen i de første bakkene, så da må jeg bare bita tenna sammen og forsøke å holde følge.

- Tror du det er mulig?

- Hvis Therese går så fort som i Kuusamo så tror jeg kanskje jeg skal slite litt, men jeg skal prøve, smiler Weng.

En som definitivt ikke satser på å henge på er Marit Bjørgen. På spørsmål om det kan være lurt å vente på Weng og Johaug er langrennsdronninga klar som snøkrystall:

- Nei, jeg venter ikke på noen!

Marits gule trøye kommer likevel til å være som gulrota foran Johaug der hun kommer halsende bak.

- Tretti sekunder er tretti sekunder, og Marit er i form, men jeg kommer ikke til å gi meg, sier Johaug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media