- Alle går rundt og er livredde

Emil Hegle Svendsen og skiskytterne om noroviruset som preger OL i Sør-Korea.

SKISKYTTER-FRYKT: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø (t.h) på vei tilbake til hotellet etter pressetreff i Isskulpturparken. Alle skiskytterne er ekstra varsomme for å unngå virus i OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKISKYTTER-FRYKT: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø (t.h) på vei tilbake til hotellet etter pressetreff i Isskulpturparken. Alle skiskytterne er ekstra varsomme for å unngå virus i OL. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet):

Olympiatoppen løfter beredskapen knyttet til sykdom i OL til øverste nivå.

Da Dagbladet møtte de norske skiskytterherrene fredag morgen, ble pressen bedt om å unngå nærkontakt med utøverne og holde god avstand under intervjuene.

- Alle hos oss er friske og raske. Jeg tror andre er mer varsomme i OL-landsbyen, der det er tusenvis av utøvere, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Hva gjør du for å unngå smitte?

- Vi vasker hender og gjør egentlig som vi pleier. Vi bor som lag - både hos langrenn og skiskyting - der vi alle er på plass for å prestere. Vi er mange vinnerskaller som vet hva som kreves, sier Bø.

Blant tiltakene hos skiskytterne er at flere bruker gummihansker så ofte som mulig, blant annet under måltider. I OL-troppen er det også flere som unngår å bruke for eksempel samme ostehøvel. Flere skiskyttere forteller også at de unngår å bruke hender for å åpne dører.

- Uromoment

Lillebror Johannes Thingnes Bø forteller:

- Vi er vanligvis flinke med hygiene - men nå er vi blitt superflinke. Jeg vasker hender nøye og unngår dørhåndtak, sier Thingnes Bø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer