Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roma - Barcelona 3-0

Alle gikk bananas etter sjokkseieren. Etterpå innså helten hva han hadde gjort

Roma med historisk bragd i Champions League.

TOK TIL TÅRENE: Romas matchvinner Konstantinos Manolas klarte ikke å holde tårene tilbake etter at seieren var et faktum. Foto: REUTERS/Alberto Lingria/NTB Scanpix
TOK TIL TÅRENE: Romas matchvinner Konstantinos Manolas klarte ikke å holde tårene tilbake etter at seieren var et faktum. Foto: REUTERS/Alberto Lingria/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Før de to semifinalene i Champions League handlet alt om Manchester City og Liverpool. Kunne de lyseblå snu 0-3 på Etihad? Med Pep Guardiolas offensive fyrverkeri virket det ikke som en umulig oppgave.

For Roma var utgangspunktet nesten det samme etter 1-4 på Camp Nou, men det var det spanske storlaget Barcelona som ventet på motsatt banehalvdel. Derfor var det ingen som levnet italienerne en sjanse. At Roma skulle gå videre var en utopi.

Men denne kvelden skulle hovedstadslaget skrive seg inn i historiebøkene.

Da Edin Dzeko ga hjemmelaget ledelsen etter seks minutter, tenkte nok mange noe alla: «Ok, moro dette. Kanskje vi kan få bittelitt spenning likevel».

Etter en snau time doblet Daniele De Rossi ledelsen fra krittmerket, før Stadio Olimpico gikk til himmels da Konstantinos «Kostas» Manolas stanget inn 3-0 etter 82 minutter.

Vanskelig å finne ord

Det var som om du ikke forstod det som utspilte seg foran øynene dine.

Barcelona, som er ubeseiret i la Liga med en Lionel Messi i storform, tapte 0-3 i en kvartfinale i Champions League - mot et lag som aldri tidligere har spilt semifinale i turneringen.

Barcelona - som minst hadde kommet seg til semifinalen i sju av de ni siste sesongene.

Barcelona, som samler på trofeer som andre klubber bare kan drømme om.

Som Viasat-kommentator Roar Stokke skriver i et blogginnlegg:

«Når jeg en dag skal skrive ferdig boken om 20 års tjeneste i fotballens tegn, så kommer gårsdagens kamp til å få sin rettmessige omtale. Og vel så det.»

«Jeg må bare finne ordene som yter kvelden full rettferdighet. Og det blir vanskelig nok.»

Liverpool-snakkis

For gårsdagens kamp blir en fotballklassiker som vil bli omtalt i gode venners lag i årevis. Det er allerede en snakkis blant fotballens superstjerner.

Viasats Jan Aage Fjørtoft melder på Twitter at det var Romas sjokkerende avansement som var snakkisen blant Liverpool-spillerne etter 2-1-seieren over Manchester City.

Dét selv om de røde selv hadde stått bak en stor bragd ved å slå de lyseblå 5-1 sammenlagt.

For alle som liker fotball var det var vakkert å se Roma-legende Daniele De Rossi gå i krigen som han alltid gjør, og komme seirende ut av det mot det mange så på som overmakten.

Å se at Manchester City-vrakgodset Edin Dzeko har fått nytt liv i Italia, og at spissen fikk en solid revansj i verdens største klubbturnering mot det som ble ansett for å være favoritten til å løfte trofeet i mai.

Elleville feiringer

Og etter kampen fikk vi flere innblikk i hva seieren betydde for folk med et hjerte for Roma. Som Kostas Manolas, den greske matchvinneren, som satt og strigråt alene på innbytterbenken, samtidig som hymnen «Grazie Roma» runget over stadion:

Som på pressetribunen, der de som normalt klarer å holde seg nøytrale, gikk fullstendig bananas i det fløytesignalet gikk og Roma hadde bevist at det som på forhånd virket umulig faktisk var mulig.

Italienske og utenlandske kommentatorer som gikk fullstendig amok i kommentatorbuer over hele støvellandet:

«Roma har reist seg fra ruinene. Manolas den greske guden fra Roma! Det utenkelige utspiller seg foran øynene våre. Utrolige scener. Dette skulle ikke skje. Dette kunne ikke skje. Dette skjer faktisk», ropte den engelske BT Sport-kommentatoren Peter Drury.

Han var ikke alene om å være oppspilt.

Og Roma-president James Pallotta, som like greit kastet seg i en fontene, samtidig som han feiret med Roma-fansen, supportere som vil huske denne utrolige snuoperasjonen i resten av sitt liv.

Og det er ikke over.

For den eventyrlige reisen fortsetter fredag, da vi får vite hvem som venter for Roma i semifinalen. Det blir Liverpool, Bayern München eller Real Madrid.

Kanskje vi får liknende feiringer i Roma-garderoben etter de to neste kampene:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!