RUSSISK NEDTUR: Yevgeni Malkin og Russland er ute av OL etter tap mot Finland i kvartfinalen. Foto:  LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
RUSSISK NEDTUR: Yevgeni Malkin og Russland er ute av OL etter tap mot Finland i kvartfinalen. Foto: LEHTIKUVA / Antti Aimo-KoivistoVis mer

«Alle gråter, og vi gråter med dere. Vi håper på hevn»

Russerne provoserer, mens finnene vil ha gull.

Russland - Finland 1-3

(Dagbladet): De russiske nedturene kom på rad og rekke i Sotsji-OL i dag. Først måtte langrennsstjernen Nikita Krijukov nøye seg med sølv på lagsprinten, bak overraskelsen Finland - så tapte ishockeyheltene mot Finland og røk ut av kvartfinalen på hjemmebane.

Russisk tv oppsummerte nedturen slik:

«Kjære venner. Livet er ikke over, men dette var et tungt nederlag», sa tv-ankeret til statskanalen Kanal 1.

TROR PÅ GULL Tidligere norsk landslagsspiller og Stavanger Oilers-profil Juha Kaunismäki, tror Finland tar gull i OL.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TROR PÅ GULL Tidligere norsk landslagsspiller og Stavanger Oilers-profil Juha Kaunismäki, tror Finland tar gull i OL. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

«Alle gråter, og vi gråter med dere. Vi håper på hevn og kanskje får vi det en gang i framtida».

Russerne tapte 3-1, med selveste president Vladimir Putin på tribunen.

Stjernespilleren Pavel Datsjuk var skuffet:

- Finnene spilte bedre enn oss som lag. De forsvarte seg godt, sier Datsjuk til russiske Sport Express.

Tror på gull Tidligere norsk landslagsspiller og Stavanger Oilers-legende Juha Kaunismäki, mener hans tidligere landsmenn fra Finland fortjente seieren.

SKUFFET: Semyon Varlamov og Nikolai Kulyomin. Foto: AP Photo/Julio Cortez, Pool
SKUFFET: Semyon Varlamov og Nikolai Kulyomin. Foto: AP Photo/Julio Cortez, Pool Vis mer

- For meg er det ikke overraskende at Finland vinner. De har spilt et godt OL og viste seg som det beste laget. De spiller som et lag og er sterke defensivt, sier Kaunismäki til Dagbladet.

- Finland var nærmere 4-1 enn Russland var å skape spenning i kampen, sier Kaunismäki.

- Hvor tungt er dette for russerne?

- Dette er en smell for dem. Hockey er så stort i Russland og det var store forventninger. Alle forventet finale og gull. Kanskje presset ble for stort og russerne sliter med å framstå som et lag. De har slitt lenge og igjen misser de i et stort mesterskap, sier Kaunismäki.

JUBEL: Tuukka Rask og resten av laget feirer finsk seier. Foto:  LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho
JUBEL: Tuukka Rask og resten av laget feirer finsk seier. Foto: LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho Vis mer

- Hvor gode er Finland?

- Finland kan ta gull. Det er alltid målet i OL. Det er klart Sverige blir tøffe i semifinalen, men det er «god kok» i Finland nå. Alle håper på revansj, sier Oilers-profilen.

Sverige og Finland møttes i VM-semifinale i fjor. Da vant svenskene 3-0 og senere også finalen mot Sveits.

Finsk jubeldag Kaunismäki gleder seg også over gull og sølv på lagsprinten i Sotsji.

- Det har vært en finsk jubeldag. Dette viser at finsk langrenn er på vei oppover etter 15 tunge år, sier hockeyprofilen.

Hele Russland håpet på hockey-gull etter skuffelsen i OL for fire år siden. Men igjen må russerne se semifinalene fra sidelinja.

Ilja Kovaltsjuk sendte russerne i ledelsen i første periode, men Juhamatti Aaltonen og Teemu Selänne sørget for finsk 2-1-ledelse etter periode 1.

Russland klarte aldri å slå tilbake og i stedet var det Mikael Granlund som økte til 3-1 i andre periode. Tredje periode endte målløs.

- Vi levde ikke opp til forventningene. For å være ærlig, jeg trodde ikke vi skulle ryke 3-1, sier Detroit Red Wings-stjernen Datsjuk.

Mens finnene håper på medalje, provoserer russiske statsledere etter tapet.

- Finnene har tilgang på doping i motsetning til oss. Derfor bør man, før hver kamp, be laget vårt se filmer av hvordan finske snikskytere drepte sovjetiske soldater, sier politikeren Vladimir Zjirinovski til Sovsport.ru, gjengitt av Aftonbladet.