- Alle har jobbet for dårlig

HAKUBA (Dagbladet): Bare to ganger i vinter har hopperne innfridd målsettingen om å ha en mann på pallen. Nattas lagkonkurranse er siste sjanse til å få en OL-medalje. Muligheten er avgjort til stede. Hadde det vært lagkonkurranse i går, ville Norge tatt sølvet bak Japan.

- Vi har laget med størst potensiale av samtlige, og alle muligheter til å bli best i verden. Grunnen til at vi ikke er det i vinter, skyldes at alle har gjort en for dårlig jobb. Det gjelder både trenere, løpere og ledere, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen etter gårsdagens storbakkerenn.

Niendeplass til Roar Ljøkelsøy, 10. plass til Lasse Ottesen, 13. plass til Kristian Brenden og 38. plass til Henning Stensrud hadde gitt ros i en lagkonkurranse, men holder ikke i et individuelt mesterskap.

- Resultatlista gjenspeiler det som har skjedd i vinter. Fortsatt mangler vi både trua, roen og selvtilliten, sier Trond Jøran.

Fem vinnerkandidater

Fem lag kan vinne lagkonkurransen:

Japan, Finland, Tyskland, Østerrike og Norge.

- Japanerne slo til da de kom i angrepsposisjon, og tok en fortjent seier i storbakken. Vi er også i framgang, selv om bestemann (Roar Ljøkelsøy) endte helt nede på niende. Bare skiflygings-VM i Oberstdorf var bedre sett med norske øyne, sier Trond Jøran Pedersen.

Større offensiv

For å kunne gjenerobre posisjonen som verdens beste hoppnasjon, mener landslagssjefen det er flere biter som må falle på plass.