Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LSK Kvinner jakter sitt femte strake seriegull

- Alle har lyst til å slå oss

Lillestrøm har ambisjoner om å ta sitt femte strake Toppserie-gull denne sesongen. Et hardtsatsende Vålerenga håper de kan utfordre.

FEMTE STRAKE?: Lillestrøms kvinnelag har vunnet Toppserien fire år på rad. Lagets kaptein Ingrid Moe Wold (i midten) sier klubben har ambisjoner om gull også denne sesongen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FEMTE STRAKE?: Lillestrøms kvinnelag har vunnet Toppserien fire år på rad. Lagets kaptein Ingrid Moe Wold (i midten) sier klubben har ambisjoner om gull også denne sesongen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Lillestrøms kvinnelag har dominert Toppserien de siste åra, med fire strake seriegull. I Dagbladets tabelltips for denne sesongen blir laget igjen tippet øverst på tabellen.

Når Dagbladet møter LSK-trener Hege Riise på kick-off til årets Toppseriesesong på Ullevaal sier hun at klubben har som mål å ta sitt femte strake gull i år.

- Det er det vi har jobba mot i hele vinter i hvert fall, så får vi se. Det er mye som skal klaffe, og alle har lyst til å slå oss. Jeg tror Toppserien i år blir jevn. Den var spådd jevn også i fjor, selv om den ikke ble det utover høsten. Nå tror jeg det kommer til å være fire-fem, kanskje til og med seks lag som er med mye tettere inn til serieslutt, sier Riise

Lagets kaptein Ingrid Moe Wold tror også at sesongen blir jevn, selv om klubbens ambisjoner er klare.

- Ambisjonen er jo absolutt det (seriegull, journ.anm.), så får vi se hva det holder til. Jeg tror det blir jevnt, og at det er mange lag som kan melde seg på i medaljekampen, sier kapteinen til Dagbladet.

- Vålerenga blir sterke

Riise trekker fram flere lag som kan utfordre LSK i årets Toppserie.

TROR SERIEN BLIR JEVN: LSK-trener Hege Riise. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TROR SERIEN BLIR JEVN: LSK-trener Hege Riise. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Klepp hadde en god sesong i fjor. Arna-Bjørnar sto og vippet litt i noen kamper der de avga noen poeng, ellers er de en spennende klubb. I tillegg til Avaldsnes, Vålerenga og oss er det de som er nærmest, sier LSK-treneren til Dagbladet.

Moe Wold er enig med treneren om lagets største utfordrere, og trekker også fram Sandviken som en outsider i årets sesong.

- Det er veldig mye snakk om Vålerenga, og jeg tror de kommer til å bli sterke. Jeg tror også at Arna-Bjørnar kommer til å gjøre det bra, i tillegg til at vi har noen outsidere i Klepp og Sandviken som har forsterka fra forrige sesong og har mye spennende på gang. Avaldsnes kommer sikkert også til å bite godt fra seg.

- Vanskelig å vite hvor vi står

På andreplass i Dagbladets tabelltips finner vi Vålerenga. Lagets nye trener Monica Knudsen, som var trener i LSK fram til slutten av 2016-sesongen, sier ambisjonene i hovedstadsklubben er store, men at det foreløpig kan være vanskelig å si hvor godt laget er.

- Det blir spennende å komme i gang. Nå er jeg jo trener for et helt nytt lag, så det er litt vanskelig å vite hvor vi står og hvordan det skal gå. Samtidig er det klart at det er ambisjoner i klubben, og vi jobber for å få til bra ting, sier hun til Dagbladet.

Vålerenga har også fått ny kaptein denne vinteren. Nederlandske Sherida Spitse er klar på hva målet for sesongen er.

- Målet er å spille for titler, det vil jo alle. Samtidig vet vi at det er flere gode lag i Toppserien, så vi får se hvordan det går, men vi skal gi alt, sier Spitse til Dagbladet.

GAMLE KOLLEGER: Monica Knudsen og Hege Riise skal kjempe mot hverandre i Toppserien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GAMLE KOLLEGER: Monica Knudsen og Hege Riise skal kjempe mot hverandre i Toppserien i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Fra LSK til Vålerenga

Spitse er en av flere profiler som har ankommet hovedstadsklubben før årets sesong. Mange av disse har også fortid i Lillestrøm. Knudsen sier hun er godt fornøyd med sesongens tropp, særlig fordi hun allerede har jobba med flere av spillerne.

- Jeg er veldig fornøyd med den troppen vi har, og det at jeg kan jobbe med spillere jeg kjenner godt fra før som Sherida og Herlovsen er klart en fordel. Det er viktig for Vålerenga å ha profiler i laget i forhold til de ambisjonene som ligger i klubben. Vi opplever mye positiv omtale og blest nå, og det er gøy, sier Knudsen.

MØTER GAMLE LAGKAMERATER: VIF-kaptein Sherida Spitse. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MØTER GAMLE LAGKAMERATER: VIF-kaptein Sherida Spitse. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Det at så mange har gått fra LSK til Vålerenga gir en spesiell ramme rundt lørdagens møte mellom de to klubbene. Spitse, som har ankommet Vålerenga etter et år hjemme i Nederland og Twente, gleder seg til møtet med klubben hun spilte i fra 2014 til 2017.

- Vi ser fram til å spille mot LSK, og det at det er mot flere av de gamle lagkameratene våre er også gøy

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!