Alle heiet underveis

For mye er sølt bort, skriver Esten O. Sæther.

NORGE FALLER PÅ RANKINGEN:Tromsøs triumf i Kroatia er sportslig sett en liten bragd, men langt fra nok til å snu opp ned på regnskapet over den økonomiske overflodstida i norsk klubbfotball. For mye er sølt bort, skriver Esten O. Sæther. Foto: Aleksandar Djorovic / SCANPIX
NORGE FALLER PÅ RANKINGEN:Tromsøs triumf i Kroatia er sportslig sett en liten bragd, men langt fra nok til å snu opp ned på regnskapet over den økonomiske overflodstida i norsk klubbfotball. For mye er sølt bort, skriver Esten O. Sæther. Foto: Aleksandar Djorovic / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET MÅTTE en trener til av den gamle norske fotballskolen for å få fram det første avgjørende positive resultatet i høstens E-cup. Per Mathias-Høgmo og Tromsøs triumf i Kroatia er sportslig sett en liten bragd, men langt fra nok til å snu opp ned på regnskapet over den økonomiske overflodstida i norsk klubbfotball. Tre norske internasjonale borteseire på en eneste kveld hjelper lite:

For mye er sølt bort.

Resultatet synes i den oversikten Dagbladet i dag bringer over vår egen Europa-cup innsats. Der er vi på vei ned mot nivået fra 1992/93, og de to gjenværende cuplagene Stabæk og Tromsø må spille mange bragdkamper for å rette opp den dårlige utviklingen de siste åra.

NÅR FOTBALL-FOLKET sammen skal få noen mening ut av elendigheten annet enn å angre alle millionene som er forsvunnet i oppblåste lønninger til en utenlandsk dominert Tippeliga, er det ok å starte nettopp med disse årstallene.

1992/93 markerte starten på den profesjonelle fotballen i Norge. Det var da det ble lov å lønne spillere. Pengene kom på bordet, og det ble lettere å se sammenhengen mellom fornuftig sportslig klubbledelse og resultatene på banen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer