- Alle her inne er stressa hele tida

Hattestad forteller hvorfor han flyttet ut av løperhotellet.

FLYTTET INN MED KJÆRESTEN: Ola Vigen Hattestad ble oppfordret av landslagstrener Ulf Morten Aune til å flytte ut av løperhotellet sist fredag. I stedet sjekket han inn på et annet hotell i Oslo med skikjæresten Katja Visnar fra Slovenia.  Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
FLYTTET INN MED KJÆRESTEN: Ola Vigen Hattestad ble oppfordret av landslagstrener Ulf Morten Aune til å flytte ut av løperhotellet sist fredag. I stedet sjekket han inn på et annet hotell i Oslo med skikjæresten Katja Visnar fra Slovenia. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Lørdag meldte Dagbladet at Ola Vigen Hattestad flyttet ut av løperhotellet.

Det var heldigvis ikke slik at sprinteren måtte isoleres fra de andre på grunn av sykdom - men snarere et anfall av brakkesyken.

Fra fredag til søndag flyttet han derfor inn på et annet hotell i Oslo sammen med kjæresten Katja Visnar fra Slovenia. Han har trent i Lillomarka, i det han kaller omgivelsene til Øystein «Pølsa» Pettersen.

- Det er de samme rutinene
- Ulf Morten (Aune, sprinttrener) var veldig opptatt av at jeg skulle komme meg ut et par dager. Det var veldig godt å få roet ned litt, sier Vigen Hattestad til Dagbladet.

- Hva var det beste med å flytte ut?

- Her inne er alle litt stresset hele tida, det er de samme rutinene. Jeg ville bryte opp i det, og følte at jeg fikk slappet av og sovet mye bedre.

- På hvilken måte merker du at alle er stresset?

- Her er det folk som skal prestere hele tida. Man merker jo det. Jeg hadde vært her en uke da jeg flytta ut, og man blir jo litt lei, sier Hattestad.

Ville sagt fra seg plassen igjen
Ørje-sprinteren ble belønnet med årets fair play-pris på Idrettsgallaen nylig, etter at han uselvisk ga fra seg plassen på lagsprintlaget til Pølsa under OL i Vancouver. Hattestad våknet med halsvondt på konkurransedagen og satte laget foran seg selv.

Det ble naturligvis et lite tema på dagens pressetreff også - og Hattestad måtte svare på hva han kommer til å gjøre om det samme skjer igjen.

- Om jeg blir syk i natt, banker jeg selvsagt på døra til Ulf Morten i morgen tidlig, sier han - og legger for ordens skyld til at han føler seg 100 prosent frisk.

Northug ble også spurt om han ville greid å ta den samme avgjørelsen som Hattestad.

- Hvis jeg er syk har jeg jo ikke noe valg. Da er det ikke noen vits i å stå på startstreken, for da får du juling. Jeg hadde sikkert ikke klart det da jeg var 17-18 år, men jeg skulle klart det i fjor, sier han.

- Petter den perfekte partner
Forhåpentligvis går det som planlagt i år. Og da er Norge en opplagt gullkandidat, selv om særlig trener Aune stresset at konkurransen er beinhard.

Vigen Hattestad føler en trygghet gjennom å ha en Northug i kalasform på laget.

- I den formen han er i nå er Petter den perfekte partner. Når han lukter gull klarer han det, liksom. Jeg er veldig fornøyd over å være på lag med ham. Det var helt rått å se ham på tremila, da hadde jeg frysninger, sier han til Dagbladet.

KOBLET AV MED DAMA: Katja Visnar (til høyre) har bodd sammen med Vigen Hattestad fra fredag til lørdag, og trent sammen med ham i Lillomarka. Foto:   EPA/YURI KOCHETKOV
KOBLET AV MED DAMA: Katja Visnar (til høyre) har bodd sammen med Vigen Hattestad fra fredag til lørdag, og trent sammen med ham i Lillomarka. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV Vis mer