- Alle i Wigan bør være veldig stolte

Martinez' menn tok ny gigantskalp.

MØNSTERKONTRING: Franco Di Santo og Wigan tok Arsenal på senga med en kjempekontring etter bare sju minutter.Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpix
MØNSTERKONTRING: Franco Di Santo og Wigan tok Arsenal på senga med en kjempekontring etter bare sju minutter.Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Wigan 1-2.

Tre fjerdedeler av sesongen var unnagjort før Wigan innså at det begynte å bli få kamper igjen på å redde Premier League-tilværelsen.

Med Liverpool borte, Chelsea borte, Manchester United hjemme og Arsenal borte i løpet av tre uker, var det få rasjonelle grunner til å levne Roberto Martinez' fintspillende, men ofte naive mannskap noen som helst sjanse til å overleve.

Men etter å ha nedkjempet tre av de opprinnelige «fire store», og to feilaktige offsideavgjørelser unna også å vinne mot den fjerde mot Chelsea, er Championship-spøkelset plutselig på vikende front. Ta med hjemmeseieren mot Stoke i regnestykket, og Wigan har vunnet like mange kamper (fire) på de fem siste som i de 29 foregående serierundene tilsammen.

TIDLIG AVGJØRELSE: Jordi Gomez kranglet inn 0-2 bare minuttet etter Franco di Santos ledermål etter ikke altfor patent keeperspill av Wojciech Szczesny.Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix
TIDLIG AVGJØRELSE: Jordi Gomez kranglet inn 0-2 bare minuttet etter Franco di Santos ledermål etter ikke altfor patent keeperspill av Wojciech Szczesny.Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB scanpix Vis mer

- Jeg er så tilfreds fordi dette var ikke noen tilfeldighet. Vi har måttet hanskes med den store utfordringen det er å spille mot Chelsea, Manchester United og Arsenal i løpet av åtte dager. Alle i Wigan bør være veldig stolte over måten vi håndterte de fysiske og taktiske utfordringene på i kveld, sier Martinez til Sky Sports 1.

Eget spill Borte mot Arsenal på Emirates brukte Wigan mindre enn ti minutter på å sikre seg den første borteseieren på sju forsøk. Franco Di Santo og Jordi Gomez fikset 0-2 før hjemmepublikum hadde rukket å finne seg til rette på plassene sine.

Begge målene, og da i særdeleshet mønsterkontringen Di Santo fikk æren av å avslutte, kom etter godt regisserte angrep i åpent spill, noe som forteller at Wigan har flere strenger å spille på enn sine nedrykksrivaler.

Vertene kom aldri nærmere enn Thomas Vermaelens vakre reduseringsmål halvveis ut i første omgang, og selv om vertene naturlig nok trykket på for en utlikning utover i kampen, fikk Wigan overgangsmuligheter så store at seiersmarginen kunne blitt større.

- I annen omgang viste denne unge spillergruppa mentaliteten og klokskapen som skulle til for å temme et enestående fotballag. Det var tre velfortjente poeng, og det forteller alt om spillernes prestasjoner, sier Wigan-manageren.

Luke Wigan klatret forbi QPR og opp på en 16.-plass. Nå skiller det fem, seks og elleve poeng til lagene under nedrykksstreken. Bolton på 18.-plass har riktignok to hengekamper til gode, men med få kamper igjen er allerede innkasserte poeng mer verdt.

- Vi er nødt til å forsikre oss om at vi holder oss på det nivået vi viste i dag og på onsdag (mot Manchester United), og vi må forsikre oss om at vi avslutter sesongen sterkt, for 34 poeng er fortsatt for lite på dette stadiet av sesongen, sier Martinez.

Arsenal, på sin side, snublet mot nok et lag i bunnstriden etter å ha tapt mot QPR på Loftus Road for to uker siden. Dermed er kampen om tredjeplassen plutselig vidåpen igjen dersom Tottenham, Newcastle og Chelsea vinner kampene de har i bakhånd.