Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus vs Anne Sophie Mathis

- Alle ingrediensene er der for å lage boksehistorie

Cecilia Brækhus er klar for å levere en forrykende kamp på hjemmebane. Tap er helt utenkelig for the First Lady.

MOTIVERT: Norges boksedronning, Cecilia Brækhus har lagt blod, svette og tårer i forbredelsene til hennes første profesjonelle boksekamp i Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØKERN (Dagbladet): Det var to selvsikre boksere som møtte pressen tre dager før The Homecoming i Oslo Spektrum.

Endelig skal Cecilia Brækhus få oppfylle drømmen om å bokse i Norge. Det er en fin bursdagspresang for bergenseren som fyller 35 år i dag.

Og nå er hun klar for kamp.

- Akkurat nå er jeg veldig rolig egentlig. Jeg føler meg bare klar, sier hun til Dagbladet.

Alle vil ha en bit av Brækhus før det historiske møtet. Hun tar seg god tid til å svare på spørsmål fra alle medier. Hele tiden virker hun trygg og selvsikker i svarene hun gir.

- Det største for meg er å starte en ny bokseæra med en forrykende boksekamp. Det hadde vært det beste, sier hun om lørdagens dyst.

Vil skrive boksehistorie

Oslo Spektrum vil være fullstappet når «First Lady» går i ringen mot Anne Sophie Mathis (39). Sannsynligvis vil det være en helt enorm stemning i salen i det gongongen går. For Cecilia Brækhus handler det da om å stenge ute omgivelsene og fokusere på arbeidsoppgaven.

- Jeg tror jeg skal klare det. Jeg har gått kamper før som har vært store og viktige. Ikke så store som dette selvfølgelig, men jeg håper og tror at alt det ekstra bare vil gi meg mer tenning.

Tidligere har Brækhus sagt at en av dem kommer til å treffe kanvasen, og det kommer ikke til å bli henne selv. I dag begrenser hun seg litt.

- Det er det man aldri vet med slike kamper, og det er det som er så fantastisk. Alle har en mening om hvordan denne kampen avsluttes. Så alle ingrediensene er der for å lage boksehistorie, sier Brækhus.

- Vi har sett for oss flere scenarioer og jeg føler meg klar for alt hun kommer med, sier hun videre om kampen, hvor hun setter samtlige fem mesterbelter i weltervekt på spill.

Tenker ikke på tap

Dette er sannsynligvis Anne Sophie Mathis' siste sjanse til å skinne i bokseringen. Med tap mot Brækhus kan det hende at 39-åringen aldri stiger opp i ringen igjen. Hun kommer til å være som et såret dyr som er trengt opp i et hjørne.

- Vi har hver vår motivasjon da. Og jeg er veldig motivert jeg også. Så jeg kommer til å være i toppform i ringen. Og kanskje jeg kan bruke hennes motivasjon mot henne. Kanskje hun vil føle seg litt desperat også til tider og miste litt hodet. Og da vil jeg være over henne med en gang, sier Brækhus, som ikke vil tenke tanken på at det kan bli tap.

- Jeg tenker ikke på at det kan bli tap, det gjør jeg ikke. Men det er boksing og alt kan jo skje. Men personlig ser jeg ikke for meg det, det gjør jeg aldri når jeg går kamp.

Brækhus er veldig klar på at hun vet hva hun kommer til å møte, samtidig som hun selv har planer om å overraske Mathis. Norges boksedronning syns ikke det er farlig å ta for gitt at hun vet hvor hun har sin motstander.

- Nei, egentlig ikke, for jeg vet jo hva jeg møter. Det er en knockoutmaskin og hun ønsker å ta deg. Hun ønsker å knocke deg ut, og da blir det veldig mye at hun går fremover og bruker mye energi på det. Hun har nok ikke lært seg noen nye triks siden sist, det har hun nok ikke. Men det hun kan og det hun gjør, gjør hun ekstremt bra. Vi er forberedt, det må du ikke tvile et sekund på, sier Brækhus.

- Det forrige møtet mellom dere ble omtalt som «Århundret kvinnekamp». Er det lov å drømme om en reprise?

- Absolutt. Og det tror jeg vi skal klare.

Cecilia Brækhus er ubeseiret i sine 28 kamper som proffbokser. Hun er innehaver av WBC, WBA, IBF og WBO-titlene.

Kampen sendes på TV 3.

VENNSKAPELIG: Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis hilser på hverandre under pressekonferansen. Det spørs om tonen mellom dem blir like god på lørdag. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
VENNSKAPELIG: Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis hilser på hverandre under pressekonferansen. Det spørs om tonen mellom dem blir like god på lørdag. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!