BEKLAGER: Nicklas Bendtner møtte pressen etter en voldelig hendelse natt til søndag. Video: NTB Scanpix Vis mer

Nicklas Bendtner i Trondheim:

- Alle jeg har delt garderobe med vet at jeg ikke er en voldsmann

Bendtner nekter straffskyld, forteller advokaten.

TRONDHEIM (Dagbladet): Nicklas Bendtner møtte i ettermiddag pressen i Trondheim etter bråket de siste dagene.

- Som dere kan lese i media har jeg vært involvert i en uheldig og ubehagelig episode, rundt klokka to natt til søndag. Jeg kunne ikke i min villeste fantasi se for meg hvordan det skulle utvikle seg. Jeg beklager utfallet, sier Bendtner.

ANMELDT: Tove Dyrhaug møter pressen etter at Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner ble anmeldt for vold mot en taxisjåfør i København natt til søndag. Reporter: Mats Rønning / Video: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Jeg vil beklage til noen personer som har behandlet meg bra fra første stund. Jeg beklager til Rosenborgs fans og publikum. Det har helt fra start vært en ære å spille foran RBK-fansen. Jeg beklager av hele mitt hjerte til klubben for at vi står her i dag. Rosenborg har vært som et nytt hjem og en ny familie. Jeg trengte en ny start og klubben står mitt hjerte nær, sier Bendtner.

Dansken unnlot å fortelle detaljer fra hendelsen natt til søndag.

- Jeg takker for den forståelsen jeg får. Alle jeg har delt garderobe med vet at jeg ikke er en voldsmann. Jeg tar vare på de som står meg nær - både på og utenfor banen. Det skjer mye spennende for RBK framover, jeg vil være med og bidra til at vi når målene denne sesongen. Jeg vil naturligvis ta alle forholdsregler så jeg ikke havner i en liknende situasjon igjen. På grunn av rettssystemet kan jeg ikke uttale meg mer, men henviser til min advokat, sier Bendtner.

Pressen fikk ikke lov til å stille spørsmål til Bendtner etter at han hadde forklart seg. Hans advokat opplyser derimot følgende til dansk BT.

BEKLAGER: Nicklas Bendtner beklaget til fansen. Foto: Hans Arne Vedlog
BEKLAGER: Nicklas Bendtner beklaget til fansen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Klienten min nekter straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier advokat Anders Nemeth til avisa.

Rosenborg daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, deltok også på seansen sammen med Bendtner.

- Dette er en uheldig sak. Vi ser framover. Vi skal ta vare på Nicklas - og håper han snart blir skadefri, sier Dyrhaug.

Tilbake i Norge

Bendtner er anmeldt for vold mot en taxisjåfør i København natt til søndag. Ifølge dansk presse måtte taxisjåføren til sykehus med brukket kjeve.

FÅ DETALJER: Rosenborg Tove Moe Dyrhaug og Nicklas Bendtner møtte pressen, men uten å fortelle detaljer eller deres versjon av hendelsen natt til søndag. Foto: Hans Arne Vedlog
FÅ DETALJER: Rosenborg Tove Moe Dyrhaug og Nicklas Bendtner møtte pressen, men uten å fortelle detaljer eller deres versjon av hendelsen natt til søndag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

RBK-spissen var i Danmark for opptrening og behandling av skade - og Rosenborg hadde spillefri i forrige uke på grunn av landskamper. Bendtner var tilbake i Trondheim i dag.

Saken ble kjent i dansk presse søndag, og Rosenborg bekreftet i går at Bendtner selv varslet klubben om en hendelse. Hva som skjer videre er ukjent.

- Vi vil da i fred og ro gå gjennom det som har skjedd og vurdere hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måten han har krav på uansett handling, opplyste Rosenborg i går.

Forsvar

I går gikk Bendtners kjæreste, Philine Roepstorff, ut for å forsvare dansken. Hun hevder Bendtner handlet i selvforsvar.

Taxiselskapet Dantaxi deler ikke Roepstorffs versjon av historien. Kommunikasjonssjef Rasmus Krochin sier til Ekstra Bladet at en overvåkningsvideo fra taxien skal vise et annet hendelsesforløp.

- Sjåføren har overlevert alt materialet til politiet – der i blant videomateriale fra taxien. Det jeg har fått opplyst, er at det materialet ikke stemmer overens med det forløpet hun beskriver, sier Krochin til avisen.

Rosenborg la på sin side ut en pressemelding om saken på sin egen hjemmeside mandag.

- Søndag formiddag ble vi orientert om at det hadde vært en uheldig hendelse i København der Nicklas Bendtner hadde vært involvert. Det var en svært nedbrutt Nicklas Bendtner som selv kontaktet klubben og informerte om hva som hadde skjedd. Hele søndag ble brukt til å innhente så mye fakta som mulig. Som forventet ble medieinteressen voldsom både fra Danmark og Norge. Vi har forsøkt å svare uten å kunne gå i detaljer, heter det i pressemeldingen.