- Alle klubber har bruk for Martin

Strand har glemt kvelertaket.

(Dagbladet.no): I går kveld kom nyheten om at Brann-spiller Martin Andresen (30) kan ende opp hos erkerival Rosenborg.

I dag har verken direktør Nils Skutle eller trener Knut Tørum gjort noe for å avkrefte trøndernes interesse.

Men hva tenker så Rosenborg-spillernes representant, Roar Strand, om Martin Andresen?

- Martin er en veldig god fotballspiller. Og han er en spiller alle klubber kan ha bruk for, sier kapteinen til Dagbladet.no.

- Har noe som smitter

Veteranen framhever landslagskapteinens ballfordelingsegenskaper, naturlig nok, men også måten han framstår på.

- Han har noe som smitter over på lagkameratene, skryter Strand.

Andre øyne som ser - særlig supporterøyne blant motstanderfansen - oppfatter denne samme opptredenen som arrogant og overdrevent aggressiv.

FÅR GODE SKUSSMÅL: Brann-kaptein Martin Andresen mottar skryt fra Rosenborg-kaptein Roar Strand. Ifølge rapportene kan de bli klubbkamerater i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
FÅR GODE SKUSSMÅL: Brann-kaptein Martin Andresen mottar skryt fra Rosenborg-kaptein Roar Strand. Ifølge rapportene kan de bli klubbkamerater i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- Det er mange sterke meninger om Martin Andresen blant RBK-supporterne, og mange har fortsatt ikke glemt kvelertaket på Roar Strand, sa Kjernen-talsmann Bjørn Lyngen til Dagbladet.no tidligere i dag.

Sjøl har Strand glemt Andresens famøse opptreden i den sjeldne idrettsgrenen fem meter brytetak med tilløp, en duell som ble fulgt opp da den daværende Stabæk-spilleren kritiserte RBKs spillestil.

- Martin er hyggelig

- Hehe, det der var en engangsepisode. Jeg kjenner Martin som en veldig hyggelig person, sier Strand, som understreker at han ikke kjenner landslagskapteinen veldig godt.

Derimot kjenner han veldig godt til spilleren som i dag er ventet å bli Rosenborgs framtidige midtbanestrateg, Alexander Tettey.

- Hva tenker du om at en 30-åring, som Andresen, kan fortrenge et ungt talent, som Tettey?

- Nå er det jo ikke sikkert at han klarer å overta posisjonen til Tettey, for han er også en veldig god spiller, svarer Strand.

Brann har i dag avvist at det er aktuelt å selge Andresen så lenge klubben er involvert i gullkampen. Spillerens kontrakt tilsier at han kan innlede samtaler fra og med neste måned.

- Alle klubber har bruk for Martin
- HYGGELIG: Det sier Roar Strand (t.h.) om Martin Andresen, til tross for at sistnevnte tok kvelertak på ham under en kamp i 2001. Her er de sammen på en landslagstrening i 2004.