TIL ÅPEN KANAL: Fra 2014 og i fire år framover skal Norges kvalikkamper vises på åpne kanaler.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .
TIL ÅPEN KANAL: Fra 2014 og i fire år framover skal Norges kvalikkamper vises på åpne kanaler. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix .Vis mer

Alle kvalikkamper på åpne kanaler fra 2014 til 2018

NFF inngikk avtale med Uefa.

(Dagbladet): NFF har signert en såkalt sentraliseringsavtale med Uefa for salg av tv-rettigheter til Norges landskamper, og har dermet sikret at alle kvalikkampene fra og med juli 2014 til og med juli 2018 vil gå på åpne kanaler.

Det skriver forbundet i en pressemelding.

Canal+ har eksempelvis hatt rettigheter til landskamper i den nylige avsluttede EM-kvaliken, noe som førte til at Norges første møte med Island bare var tilgjengelig for den kanalens abonnenter.

Avtalen med Uefa presenteres sammen med flere vedtak som ble fattet på forbundsstyrets møte før helga.

Der ble det også bestemt at det skal tillates 40 prosent ståplasser på stadioner i toppfotballen for menn, til forskjell fra 20 prosent, som har vært det tillatte til nå.

- Bakgrunnen for vedtaket er et ønske fra toppklubbene på herresiden om å legge forholdene til rette for større fleksibilitet i utviklingen av gode stadionkonsepter for publikum, skriver NFF.

Det er også bestemt at den varslede granskningen av alle internasjonale overganger ut og inn av Norge siden 2007, skal ledes av en uavhengig prosjektledelse.

- Forbundsstyret ber administrasjonen i samarbeid med prosjektledelsen om å ferdigstille mandat og fremme dette for Forbundsstyret i løpet av februar 2012. Målsettingen for granskningen er å avdekke om det har skjedd forhold som er i strid med idrettens eller det sivile lovverket, står det i pressemeldinga fra forbundet.