- Alle lag i verden trenger litt mer kreativitet

Kenny Dalglish forklarer 0-0 mot Sporting Braga.

SKUFFET OG FRUSTRERT: Liverpool-manager Kenny Dalglish skulle ønske laget hans kunne vist litt mer kreativitet på hjemmebane mot Braga i går kveld.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
SKUFFET OG FRUSTRERT: Liverpool-manager Kenny Dalglish skulle ønske laget hans kunne vist litt mer kreativitet på hjemmebane mot Braga i går kveld.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): 180 minutter uten å klare å score mot Sporting Braga, og Liverpool er ute av årets Europa League.

Med 0-0 i gårsdagens oppgjør på Anfield ble Bragas straffescoring i Portugal avgjørende. Liverpool må konsentrere seg om å klatre i Premier League.

Kveldens Liverpool-utgave omtales som både kjedelig, tannløs og tam i avisene Europa rundt. Manager Kenny Dalglish mener imidlertid det var prestasjonen på bortebane som gjorde utslaget for Merseyside-klubben.

- Det var der målet ble scoret. Over to kamper var det straffesparket som avgjorde det hele, det var egentlig det. Det var ikke mye som skilte de to lagene, sier Dalglish, ifølge klubbens hjemmesider.

- De organiserte seg godt, og vi visste på forhånd at det var opp til oss å gjøre mål. Kanskje om Andy Carrolls heading hadde gått inn i første omgang ville vi sett et annet utfall. Men som jeg sier, det faktum at det avgjørende målet ble scoret på straffespark viser hvor jevnt det var mellom de to lagene, sier Liverpool-sjefen.

Er i bedring
Målvakt Pepe Reina gjorde forsåvidt jobben sin over de to kampene mot Braga, ettersom det eneste målet han slapp inn var den avgjørende ellevemeteren.

Nå sier målvakten som han har sagt før: Liverpool må reise seg på nytt.

- Vi må komme oss på beina igjen, sånn er fotballen. Det handler ikke om hvordan du ryker ut, det handler om hvordan du reagerer på det. Vi er Liverpool, og vi må reagere, sier Reina, ifølge klubbens hjemmesider.

- Vi har vært bedre de siste tre månedene, og det er positivt. Vi må se på den store sammenhengen, og den viser at vi er i bedring, at vi vokser. Vi er skuffet ettersom vi vet at det er nok et trofé vi ikke kan kjempe om. Nå må vi sørge for å ende opp så høyt som mulig i ligaen, sier den spanske målvakten.

Mangler flaks og kreativitet
Det var en frustrert Kenny Dalglish som så laget sitt slite med å skape store sjanser på hjemmebane i går kveld.

FOKUS PÅ FEMTE: Liverpool-målvakt Pepe Reina tror klubben kan klare femteplass i Premier League. Det er i hvert fall målet.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
FOKUS PÅ FEMTE: Liverpool-målvakt Pepe Reina tror klubben kan klare femteplass i Premier League. Det er i hvert fall målet.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Hjemmelaget åpnet kampen friskere, men etter at oppgjøret  hadde satt seg ble det slått mye langt mot nysignerte Andy Carroll, uten at det bar de lekreste frukter.

- Du er nødt til å være veldig kreativ om du skal klare å bryte ned et velorganisert lag, eller så trenger du litt flaks, sier Kenny Dalglish.

- Vi hadde definitivt ikke mye flaks i løpet av de to kampene, men det ville vel alle lag sagt i denne situasjonen. Som alle lag i verden kunne vi trengt litt mer kreativitet, men vi er ikke annerledes enn resten, sier Dalglish.

For Pepe Reina handler alt nå om å sikre Europacupspill neste sesong.

- Selvfølgelig er femteplassen innen rekkevidde. Det er ni kamper igjen, og mange poeng å spille for. Tottenham er fortsatt med i Champions League, og skal spille mer enn nok kamper. Forhåpentligvis vinner vi nok kamper til å bli nummer fem, selv om det blir vanskelig, sier Reina.

- Man kan ikke fastslå at vi ikke spiller i Europa neste sesong, for femteplass er fortsatt innen rekkevidde, sier han.