Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle lag i verden ville ha savnet Alonso

Riise om Liverpools svake sesonginnledning.

TRØBLETE INNLEDNING: Liverpool har vært strålende i enkeltkamper, men har slitt mot motstandere av Chelseas kaliber denne sesongen. Her styrer Florent Malouda inn 2-0 i søndagens gigantmøte på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
TRØBLETE INNLEDNING: Liverpool har vært strålende i enkeltkamper, men har slitt mot motstandere av Chelseas kaliber denne sesongen. Her styrer Florent Malouda inn 2-0 i søndagens gigantmøte på Stamford Bridge.Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer

||| BISLETT (Dagbladet.no): Selv om poengfangsten på 15 poeng etter åtte spilte kamper, matcher det blivende seriemester Manchester United hadde på samme tidspunkt i fjor, knytter det seg likevel mange spørsmål til Liverpools tittelsjanser denne sesongen.

Etter en fabelaktig fjorårssesong der fasit etter 38 kamper viste fattige to tap - mot Tottenham og Middlesbrough på bortebane - har det blitt tre nederlag på åtte forsøk siden august. I år som i fjor var Tottenham sterkest på White Hart Lane, Chelsea trakk det lengste strået på Stamford Bridge sist helg og Aston Villa brøt rekken uten tap på Anfield. Tapet mot Fiorentina i Firenze var dessuten en av de svakeste forestillingene Liverpool har levert i Europa på mange år.

- Jeg så kampen mot Fiorentina, og det var en dårlig kamp av Liverpool, særlig i første omgang. Riktignok tok det seg opp i annen omgang. Da de møtte Chelsea var det ikke mye som skilte lagene, og det er litt typisk for et lag som ikke er helt i flyten at det ender med tap, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Det betyr imidlertid ikke at Riise har mistet troen på at gamle lagkamerater kan klare det de aldri klarte i løpet av de sju sesongene nordmannen akslet den røde trøya: Å vinne klubbens første Premier League-tittel - noe som i så fall vil være deres 19. engelske seriemesterskap.

- Jeg er helt sikker på at de kommer til å slå tilbake. Tre tap er ikke nødvendigvis så mye. Jeg tror Benitez hadde et poeng da han sa det kommer til å bli en sesong der alle kommer til å slå alle. Det er mye som kan skje i løpet av en lang sesong, minner Riise om overfor Dagbladet.

Alonso-savn
Ikke alle er like optimistiske som Riise. Da Dagbladet tok en ringerunde til tre av landets fremste fotballkommentatorer på mandag, var Kenneth Fredheim, Roar Stokke og Øyvind Alsaker alle enige om at det brenner et blått lys for Liverpool-fansens drøm om å ende snart 20 års ventetid på et ligamesterskap.

Trioen pekte alle på at salget av midtbanedirigenten Xabi Alonso til Real Madrid i sommer ser mer og mer ut som et feilvalg. Også Riise innser at Alonso er et tap for de røde fra Merseyside.

TILBAKE I SPANIA: Mange har pekt ut tapet av Xabi Alonso til Real Madrid som den viktigste forklaringen på at Liverpool allerede har tapt flere kamper i så langt i Premier League enn hva som var tilfelle for hele fjorårssesongen. Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MARTIN
TILBAKE I SPANIA: Mange har pekt ut tapet av Xabi Alonso til Real Madrid som den viktigste forklaringen på at Liverpool allerede har tapt flere kamper i så langt i Premier League enn hva som var tilfelle for hele fjorårssesongen. Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MARTIN Vis mer

- Alle lag i verden ville ha savnet Alonso, sier Riise for å understreke spanjolens betydning.

Offensiv Aquilani
Roma-proffen mener det likevel blir for enkelt å skylde på en enkeltspiller for at ikke alt har forløpt som forventet innledningsvis, selv om Lucas Leiva og Javier Mascherano ikke har de samme egenskapene som ballfordelere på midten.

Nyervervelsen Alberto Aquilani har ennå til gode å debutere i rødt, men Benitez håper å ha italieneren til sin disposisjon i løpet av to-tre uker.

I så fall disponerer han en spiller som kan fylle noe av tomrommet Alonso etterlot, selv om Riise forteller at hans tidligere Roma-kollega liker seg høyere opp i banen. Slik beskrev han Aquilani overfor Dagbladet da Liverpool-overgangen var et faktum i august:

- Aquilani er en veldig bra spiller. Han løper mye, jobber hardt og har gode pasninger. Han og Alonso er litt like med tanke på pasningsferdigheter, men Aquilani løper nok mer inn i boksen mens Alonso er mer et anker som ligger og fordeler baller.

- ET SAVN FOR ALLE KLUBBER: John Arne Riise (t.h.) mener at hans tidligere lagkamerat Xabi Alonso ville ha vært et tap for enhver klubb.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
- ET SAVN FOR ALLE KLUBBER: John Arne Riise (t.h.) mener at hans tidligere lagkamerat Xabi Alonso ville ha vært et tap for enhver klubb.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling