Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Rosenborg-Lillestrøm

Alle lag ville jublet over serieledelse. Hundreåringen RBK ser mest ut som de har lyst til å hoppe ut av vinduet

Rosenborg topper fortsatt tabellen, men klarer verken å glede seg selv, kritikerne eller fansen. Det er ikke lett å leve opp til forventningene som Norges suverent beste fotballag. 

SKUFFET: Kåre Ingebrigtsen stilte for anledningen i dress på sidelinja. Men det hjalp ikke: Det ble bare poengdeling for Rosenborg på Lerkendal i jubileumskampen. Rosenborg fylte 100 år i går. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
SKUFFET: Kåre Ingebrigtsen stilte for anledningen i dress på sidelinja. Men det hjalp ikke: Det ble bare poengdeling for Rosenborg på Lerkendal i jubileumskampen. Rosenborg fylte 100 år i går. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-Lillestrøm 1-1 (0-0)

DE LEDER ELITESERIEN med tre poeng selv om Odd kan komme ajour med seier over Molde (søndag) og har derfor alle verdens grunner til å feire seg selv som en vellykket og høyst oppegående hundreåring i norsk fotball. Likevel er de triste. Det er tilsynelatende ikke mulig å glede seg over ett poeng i Trondheim. Det må være tre. Alle dager. Men noen ganger, når det med litt uflaks fort kunne endt med tap mot et lag som gjorde det meste riktig ut fra utgangspunktet og forutsetningene, er det greit å ta med seg uavgjort også.

At kravene fra utsida er ekstreme, hvilket er regelen når det gjelder Rosenborg, bør gjøre dem sterkere som gruppe.

Ikke deprimerte ut over øyeblikkets skuffelse.

MANGEL PÅ OFFENSIV samhandling er trukket fram som et av Rosenborgs problemer så langt. Det er relevant. Laget har fortsatt veldig mye å gå på mot lavtliggende og kompakte motstandere, altså alle lag de møter. Rosenborg mangler trøkk skapt av balltempo, innlegg og samtidige bevegeleser inn i motstanders straffefelt. Men selv om det de driver med i beste fall er halvveis ut fra lagets standard og krav til spill, kan det jo ikke være så håpløst som mange vil ha det til.

Det er greit å være bortskjemt, men hallo.

Rosenborg leder fortsatt serien.

DE FLESTE FOTBALLAG sliter med en motstander som legger seg lavt, nekter rom og baserer den offensive biten av spillet på kontringer. Også de veldig gode. I norsk målestokk, selv om potensialet ikke er nådd så langt i 2017, tilhører Rosenborg den siste kategorien. Og derfor er det ikke bare å gjøre det selv om planen er krystallklar og kvalitetsforskjellen på de som angriper og de som forsvarer i utgangspunktet er ganske stor.

Fotball er mer komplisert enn som så.

For motspill er ikke bare en kunst.

Det er en faktor.

- VI MÅ HA blikket tilbake på de positive grunnsteinene, men det må ikke bli en plage, hørte jeg Nils Arne Eggen si før avspark mot Lillestrøm. Han har sagt mye klokt opp gjennom årene, Mr. Rosenborg, dette utsagnet hører hjemme blant de aller beste. For det er ikke utfordringene og kravene til det som skal komme som er problematisk for Kåre Ingebrigtsens lokalt kritiserte mannskap, det er ikke det som plager dem.

Det er kravene om at Rosenborg 2017 skal gjøre akkurat det samme som Rosenborg 1997 som er problemet.

Som om tida ikke har beveget seg framover.

Som om fotballen ikke har utviklet seg og gått den samme veien.

DET ER RIKTIG at Rosenborg ikke var gode mot Lillestrøm, at balltempoet sviktet dem og at innleggene og bevegelsene laget er avhengig av bare kom sporadisk. Når det er sagt hører det med til evalueringen at Lillestrøm spilte en meget god bortekamp. De forsvarte seg og satset på kontringer og påfølgende dødballer så lenge det sto 0-0. De evnet å angripe da Nicklas Bendtner hadde gitt Rosenborg 1-0 etter en snau time. Og da Lillestrøm trengte en goal for ikke å reise tomhendte hjem utliknet de da RBK-keeper Andre Hansen havnet i trafikk, bommet på ballen og selvfølgelig gjorde en kjempetabbe.

Ikke ufortjent, faktisk.

NÅR DET ER sagt, Andre Hansen var ikke alene i det rommet han bommet på ballen selv om tilstedeværelsen fra lagkamerater ikke fratar ham hovedansvaret. Begge RBK-stopperne, både Johan Lædre Bjørdal og Jørgen Skjelvik , var der også. Men alle ble knust av Frode Kippe.

Hadde LSK hatt maksimal flyt hadde de vunnet 2-1 da han knuste dem en gang til.