- Alle latterliggjør oss

Manchester United må tåle mye kritikk etter det som beskrives som et svært klønete overgangsvindu.

KLØNETE: Nyansatte David Moyes må tåle mye kritikk fra både presse og supportere etter det som av mange beskrives som et serdeles klønete overgangsvindu. EPA/PETER POWELL
KLØNETE: Nyansatte David Moyes må tåle mye kritikk fra både presse og supportere etter det som av mange beskrives som et serdeles klønete overgangsvindu. EPA/PETER POWELLVis mer

(Dagbladet): Manchester United må tåle mye kritikk dagen derpå etter at klubben leverte det mange kaller et skuffende overgangsvindu.

- Alle latterliggjør oss egentlig. Alle journalister mener det er helt håpløst og mange United-fans rister på hodet. Å sette seg i den situasjonen hvor det faktisk blir fakta skulle man gjerne vært foruten, sier Dag Langerød som er redaktør for United.no til Dagbladet.

- Kan hente hvem vi vil Da David Moyes gikk ut 14. juli og sa at klubbkassa var utømmelig hadde nok de fleste supporterne begynt å håpe på en reprise av fjorårets overgangsvindu der man hentet stjernespilleren Robin van Persie. Nederlenderen ble en umiddelbar suksess og skjøt klubben til sitt 20. seriemesterskap.

- Nå er ikke jeg den som ønsker at United skal kjøpe ditt og datt som mange andre, men vi husker alle den effekten av et storkjøp som Robin van Persie i fjor gjorde med klubben.
 
Da overgangsvinduet stengte i går var kun to spillere kjøpt: Guillermo Varela fra Penarol og Marouane Fellaini fra Everton. Det må kunne sies å ikke være helt etter forventningene.

- Det er klart jeg er skuffet når man går ut i juni og snakker om ubegrenset budsjett og man ender opp med å «bare» signere Fellaini minutter før overgangsvinduet stenger, fortsetter Langerød.

- Det føles litt som at man har gitt andre lags supportere og spillere grunn til å le av United og det håper jeg aldri skjer igjen. Det er ikke bra.

Klønete overgangsvindu - Jeg syns United i dette overgangsvinduet har fremstått som klønete. Man får bare håpe at den nye klubbdirektøren Woodward har fått en liten lærepenge og lærer av feilene sine og kanskje neste gang i det minste fremstår mindre klønete enn det han har gjort dette vinduet, sier United-supporter Asbjørn Slettemark til Dagbladet.

HÅRFIN OVERGANG: Fellaini ble til slutt United-spiller på overtid etter at gamletreneren David Moyes betalte 27,5 millioner pund for belgieren. Overgangen ble bekreftet etter at vinduet ble stengt i det som blir beskrevet som «Moyes-time».  AFP PHOTO/ ANDREW YATES
HÅRFIN OVERGANG: Fellaini ble til slutt United-spiller på overtid etter at gamletreneren David Moyes betalte 27,5 millioner pund for belgieren. Overgangen ble bekreftet etter at vinduet ble stengt i det som blir beskrevet som «Moyes-time». AFP PHOTO/ ANDREW YATES Vis mer

Et at målene med årets overgangsvindu var å kjøpe inn en ny kreativ midtbanespiller. United gikk ut og bekreftet interesse for Fabregas men det ene budet etter det andre ble avslått av Barcelona. Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Sami Khedira, Gareth Bale og Mesut Özil ble alle linket til klubben uten at noe konkret skjedde. Helt på tampen ble Fellaini hentet inn. Det atpåtil for fire millioner pund mer enn det hn var tilgjengelig for i juli på grunn av en klausul i kontrakten.

- Vi trengte en midtbanespiller med kjappe bein. Fellaini er jo ikke akkurat den typen. Når man ikke får det er det klart at man blir litt skuffet, sier Langerød.

- Vi har vært gjerrige United.no-redaktøren mener at Moyes ikke har vært villig til å bla opp de siste millionene som skulle til for å sikre en overgang. Det er det gjennomgående inntrykket Langerød sitter igjen med etter overgangsvinduet.

- Personlig er det vanskelig å forstå hvorfor United har vært så gniene på de siste millionene her og der. Hadde man hatt muligheten til å hente Fabregas og man mente at han var rett mann hadde jeg lagt de 45 millioner pundene på bordet med en gang uten og mukke.

Hva som egentlig skjedde med overgangen til Ander Herrera er uklart, men de fleste rapportene melder om at United ikke ville betale utkjøpsklausulen på 30,5 millioner pund. Langerød mener at United burde tatt sjansen på å hente den unge spanjolen til tross for en stiv pris.

- Man ser på Real Madrid som henter Illarramendi og betaler det han koster. De var villig til å ta den risikoen på en spiller som ikke er fullt etablert. United på sin side stoppet overgangen til Herrera.

NY BACK: Guillermo Varela (t.h) er Uniteds ene av to kjøp denne sommeren. Her mot New Zealand i U20 VM. AFP PHOTO / OZAN KOSE
NY BACK: Guillermo Varela (t.h) er Uniteds ene av to kjøp denne sommeren. Her mot New Zealand i U20 VM. AFP PHOTO / OZAN KOSE Vis mer

- Til tross for at man har gått ut og sagt at pengesekken er utømmelig så syns jeg vi har vært gjerrige, avslutter Langerød.

Positiv til Fellaini Selv om det ble med Fellaini på midtbanen til United mener Slettemark at man har hentet en kvalitetsspiller som fort kan bli en publikumsfavoritt på Old Trafford.

- Dersom Fellaini blir den terrieren på midtbanen som ødelegger alt for motstanderne så tror jeg de fire millionene fort blir glemt. Det tror jeg vi tjener inn på draktsalg om han setter inn noen solide hodestøt og et par brutale taklinger.

GLAPP: Ander Herrera var lenge klar for United, men David Moyes og klubben trakk seg fra avtalen på tampen av overgangsvinduet. REUTERS/Darren Staples
GLAPP: Ander Herrera var lenge klar for United, men David Moyes og klubben trakk seg fra avtalen på tampen av overgangsvinduet. REUTERS/Darren Staples Vis mer