Ronaldos byste

Alle ler av kunstverket hans: Ikke så lett som det ser ut

Emanuel Santos' Ronaldo-byste stjal oppmerksomheten fra superstjernen.

IKKE AKKURAT SLÅENDE LIKHET: Bysten som skal forestille Cristiano Ronaldo fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG / NTB Scanpix
IKKE AKKURAT SLÅENDE LIKHET: Bysten som skal forestille Cristiano Ronaldo fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Da Cristiano Ronaldo skulle avduke en byste av seg selv på Cristiano Ronaldo Airport på Madeira i går, var det bystens utseende som fikk all oppmerksomheten.

For det var ikke lett å se at det skulle forestille Ronaldo. Noen mente at det liknet mer på tidligere fotballspiller Niall Quinn, mens andre trodde det skulle forestille John Arne Riise.

I det store og hele var det bred konsensus om at bysten ikke så ut som Cristiano Ronaldo, og når har brasilianske Globo tatt en prat med mannen som laget den.

Emanuel Santos forteller at han (40) jobbet i tre uker med bysten.

- Det er umulig å glede grekere og trojanere. Selv ikke Jesus klarte å gjøre alle fornøyde. Dette handler om smak, og det er ikke så lett som det ser ut. Jeg har sett arbeid av store kunstnere som følger samme prinsipp. Det som er viktig er innvirkningen dette verket har hatt, sier Santos ifølge Globo.

Kunstneren forteller at han var forberedt på kritikken, men også at han er fornøyd med «innvirkningen» verket har hatt på verden.

- Jeg baserte meg på noen bilder av Cristiano Ronaldo som jeg fant på internett, det var ikke noen spesielle. Jeg satte opp bildene ved siden av meg og begynte å jobbe med bysten, sier Santos.

Santos jobbet på flyplassen i Madeira fram til januar, og har vært arbeidsledig siden. Da han fikk høre at Ronaldo skulle hedres med en byste, bestemte han seg for å kontakte flyplassledelsen, som likte tanken.

Under avdukingen i går var det tusenvis av fans som hadde møtt opp for å få et glimt av sitt store idol Cristiano Ronaldo. Kunstneren var også på plass, og rakk å hilse på superstjernen sammen med sin datter. De pratet ikke med ham om selve bysten.

- Han hilste på meg. Helt ærlig så gikk det fort, fordi han måtte reise. Så vi rakk ikke å prate. Jeg tok et bilde av min familie ved siden av ham, sier Santos.

Kunstneren forteller også at han fikk en symbolsk sum for arbeidet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer