- Alle ligaer i Europa er en bakgård av Premier League

Norsk Toppfotball svarer Hangeland.

GOD BAKGÅRD: Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, er ikke uenig med Brede Hangeland etter bakgårdsutspillet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GOD BAKGÅRD: Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Niels Røine, er ikke uenig med Brede Hangeland etter bakgårdsutspillet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no): - Tippeligaen er en bakgård, sier Brede Hangeland i Dagbladet i dag.

Fulham-proffen og landslagskapteinen tror ikke at den norske toppserien er blitt noe bedre siden han forlot Viking for danske FC København i 2005.

Også Erik Nevland setter spørsmålstegn ved kvaliteten på Tippeligaen.

- Jeg synes ikke vi er på rett vei, ut fra det vi har sett, sier Fulham-spissen.

Norsk Toppfotball (NTF) er en interesseorganisasjon som består av fotballklubbene som spiller i Tippeligaen og Adeccoligaen.
Niels Røine er administrerende direktør og vil ikke si at Hangeland tar feil.

- Jeg tror dessverre at vi ikke har fått bedre prestasjoner de siste fire årene, på tross av at lønnsnivået har økt voldsomt, sier Røine til Dagbladet.

Øko-doping
Et bakgårdsstempel er han ikke redd for, fordi det er Tippeligaen neppe alene om.

- Alle ligaer i Europa er en bakgård av Premier League, fordi Premier League er den ligaen som har størst publikumsappell i verdensmålestokk, sier Røine.

Norsk Toppfotball-sjefen kjenner godt til norske klubbers økonomiproblemer, men tror samtidig Premier League er aller verst.

- Det er den ligaen som driver med mest økonomisk doping. Hvis du snakker om fotballøkonomi så er Premier League den største bakgården av alle. Men det tenker vel ikke Brede Hangeland på når han forhandler om en kontrakt verd titalls millioner.

Røine tror ikke Tippeligaen blir dårligere av norske klubber kapper spillerlønningene.

God bakgård
- Økte lønninger fører ikke til en bedre liga, tror jeg. Det burde vært slik at bedre rammevilkår for spillerne gir bedre prestasjoner. Men hvis Brede og Erik har rett, så er det motbevist, sier Røine.

Fotballdirektøren tror samtidig at nettopp Brede Hangeland er et bevis på at det ikke står så ille til i norske toppserie.

- Det er i så fall en god bakgård som har fått fram en så god spiller som Brede. Han utviklet seg godt i Viking i Tippeligaen.

PODGORICA, MONTENEGRO 20080324:
Brede Hangeland og Erik Nevland under landslagstreningen på Gradski stadion i Podgorica i Montenegro mandag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PODGORICA, MONTENEGRO 20080324: Brede Hangeland og Erik Nevland under landslagstreningen på Gradski stadion i Podgorica i Montenegro mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer