- Alle liker den norske hobbit-trollmannen

Men Zuccarello frykter vraking når Rangers-stjerner friskmeldes.

FIRE FINE: Mats Zuccarello Aasen scoret på sine fire første straffer i NHL. Her overlister han Dallas-målvakt Kari Lehtonen 7. januar. Foto: Sharon Ellman, AP/Scanpix
FIRE FINE: Mats Zuccarello Aasen scoret på sine fire første straffer i NHL. Her overlister han Dallas-målvakt Kari Lehtonen 7. januar. Foto: Sharon Ellman, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): New York Rangers har flere løpere på vei tilbake fra skadeopphold. Det kan bety at Mats Zuccarello Aasen får mindre tid på isen.

- Ja, det er klart det. Det er tøffere og tøffere kamp om plassene. Du er forberedt på alt. Når alle kommer tilbake er det kanskje ikke bruk for meg lenger. Det er sånn det er, det er tøft, sier Zuccarello Aasen til TV 2.

Ryan Callahan, Vinny Prospal, Brandon Dubinsky og Eric Christensen er enten nettopp kommet tilbake eller snart på plass igjen.

Får bloggskryt Men Zuccarello har tatt vare på sjansene han har fått siden debuten natt til julaften.

Før nattas kamp ga New York Times' hockeysjournalist Jeff Z. Klein karakterer til hele Rangers-troppen så langt i sesongen. Av 15 løpere som har fått nok spilletid til å bli vurdert, gir han bare toppkarakteren fem poeng til Brian Boyle. Mats Zuccarello Aasen er en av seks spillere som får en firer, og omtalen er utvilsomt svært positiv:

«Alle liker den norske hobbit-trollmannen, den lille fyren med fantastisk kølleteknikk og fire flotte straffekonk-mål på like mange forsøk. Tre mål og 11 poeng er ikke galt på 17 kamper som førsteårsspiller, men se på dette: I løpet av 60 minutter har Rangers 15 skuddforsøk mer enn de slipper til mot seg når han er på isen,» skriver Klein.

Har misset før Zuccarello var en av sju Rangers-spillere som ble stoppet av Penguins-målvakt Marc-Andre Fleury i straffekonkurransen i natt.

Nordmannen hadde scoret på sine fire første straffer i NHL. Men straffemissen var ingen ny opplevelse.

- Nei, jeg har gjort det mange, mange ganger før, så det var ikke uvant. Men surt var det, sier han til NRK.