Alle må ta ansvar

SÅ BEGYNNER ALVORET! Utfordringen når jentene begynner å nærme seg målet (gull), er å ikke tenke på det. Nå er det seier i semifinalen som teller - ikke en eventuell finale. Når det nå er vinn eller forsvinn, er det aller viktigste å ha tro på det de skal gjøre. Nå vil vi se hvem som tør å satse, tør å være god. Hvem som takler å gjøre en feil eller to uten å melde seg ut.

LINA, SOM HAR tatt stort ansvar og lykkes hittil i mesterskapet, kan fort bli machvinneren og vårt viktigste våpen. Men det er viktig at flere tar ansvar. Når det begynner å dra seg til i et mesterskap, er det godt å ha en spiller som Lina i laget. Men det kan også bli en hvilepute for de andre. Da jeg spilte, hadde vi denne spilleren i Kjersti Grini. Hun likte å ta ansvar når kamper skulle avgjøres og det kunne virke så enkelt å bare spille ballen til henne så hun kunne gjøre det. Og noen ganger skjedde det nok også...

Men slikt er feigt. Og enkelt å stoppe for motstanderne. Skal vi lykkes, må flere ta ansvar!!

Det er vanskelig for én spiller å vinne en kamp alene. Selv for Kjersti. Og selvsagt også for Lina.

I TILLEGG til at det sportslige presset nå øker, øker også trykket fra pressen. Har du ikke levd opp til pressens forventninger hittil i mesterskapet, kan det bli et vanskelig pressemøte i dag. De norske jentene leser ikke aviser under mesterskapet, for å ikke bruke energi på hva journalistene måtte mene. Men på pressekonferansen møter du journalistenes meninger gjennom deres kritiske spørsmål. Alle journalistene vil også ha sin «spesielle vinkling» som i virkeligheten er helt lik de andres. Derfor må du svare på de samme spørsmålene mange ganger. Selv opplevde jeg dette i 99. Flere av journalistene mente jeg burde sitte på tribunen de siste kampene og det var vanskelig å forsvare seg mot alle spørsmålene som kom og i tillegg beholde troen på seg selv. Jeg brukte kritikken som tenning og klarte å spille meg inn på laget igjen, ingen journalist skulle bestemme at min plass var på tribunen!

Min oppfordring til jentene er: La journalister være journalister og finale være finale. Vi har mange spillere som er gode nok til å avgjøre mot Frankrike i morgen ! Det handler bare om å ha tro på det dere kan og tørre å vinne.

MÅ TA ANSVAR: Gro Hammerseng må ta ansvar mot Frankrikes offensive forsvar. Her mot Ungarn i går.