Alle mann i lufta

Norge er best i lufta, mener Dagbladets kommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRET DA NORSK FOTBALL

skulle gli stilig langs bakken, ender helst med en luftfest i kveld. Blir Slovenia like opptatt av å forsvare et viktig bortepoeng som forventet, ligger løsningen nærmest dess høyere landslaget angriper.

Høyt i lufta, altså.

Det Åge Hareide ikke har i ekstreme luftferdigheter som en Jostein Flo i Drillo-perioden, tar han igjen i antall sterke hodespillere.

Seinest på Hampden Park lørdag var det lett å se at det norske laget gjennomgående kom høyere og røffere i duellene enn motstanderne. Det i seg selv er bemerkelsesverdig mot tradisjonell britisk motstand.

På samme vis har slovenerne noen gode hodespillere, men sannsynligvis ikke mange nok. Nettopp det antallet blir fort avgjørende i kveld.

DE TO

norske målene i de to siste kampene har kommet på dødball. Da er det lettest å fylle feltet med mange nok sterke duellspillere, og selve antallet blir avgjørende. Ikke nødvendigvis for å heade rett i mål, men for å skape den forvirringen som på ett eller annet vis gir scoring.

Her er Hareides utvalg så stort at han kan tillate seg å la to av sine beste hodespillere starte på benken. Både Vidar Riseth og Frode Johnsen ville i de fleste landslagstroppene på Norges nivå vært avgjørende spillere i en forventet luftkamp, men med erstattere som Erik Hagen og Steffen Iversen er reservenes spesialstyrke ikke noe poeng i det hele tatt. Bortsett fra at Hareide kan bytte inn flere spillere uten å svekke luftstyrken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.