«Alle» mener Solskjær må få United-jobben

Sky Sports-ekspert Paul Merson føyer seg inn i rekken av beundrere.

I FØRERSETET?: Ole Gunnar Solskjær har bare tapt én gang på to måneder for Manchester United. Nå er flere store fotballpersonligheter enige i at han bør få jobben permanent. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
I FØRERSETET?: Ole Gunnar Solskjær har bare tapt én gang på to måneder for Manchester United. Nå er flere store fotballpersonligheter enige i at han bør få jobben permanent. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United imponerte nok en gang mandag kveld, da de slo ut Chelsea av FA-cupen i en 2-0-seier. Nordmannen står med bare ett tap som United-manager, og laget hans har stått som seiersherrer i tre av tre muligheter mot topp seks-lagene.

Nå begynner det å bli mange personligheter som er samstemte i hvem som skal få United-jobben. Og mannen heter altså Ole Gunnar Solskjær.

Til helgen venter serieleder Liverpool, og skulle han få den, mener Sky Sports-ekspert Paul Merson at Solskjær bør få jobben. Han går så lang at han kaller det «sjokkerende» dersom ikke nordmannen får jobben på permanent basis ved en eventuell seier.

- Å komme tilbake på den måten, forteller meg at United har alle tiders mulighet til å slå Liverpool på søndag. Jeg tror at om Liverpool får med seg noe, så har de et godt resultat, sier Merson, og fortsetter:

- Det sier meg at Ole gjør noe riktig i øyeblikket. Hvis de slår Liverpool, vil jeg bli sjokkert om han ikke får jobben.

I studioet til Sky Sports satt også treneren for damelaget til Chelsea, Emma Hayes. Hun er enig i vurderingen til Merson, og mener at det er rett tidspunkt å bli enige om en avtale allerede nå.

- Hvis du ikke ansetter ham nå, kan det være for seint på slutten av sesongen. Du må gjøre alle forberedelser til den kommende sesongen. Jeg sier dere - som manager - den hardeste jobben kommer i oppkjøringsperioden, forklarer Hayes.

Støttes av United-legender

Det er ikke bare etter gårsdagens triumf at Solskjær foreslås som permanent manager i klubben. Ryan Giggs har fortalt til The Guardian at han også er for at nordmannen får jobben til sommeren.

- Jeg synes han bør ta over. Vi har rotet rundt lenge nok. Når du har noen som kjenner klubben, er taktisk smart, og har spillere og fans på sin side, så gir det masse selvtillit, sier Giggs, og legger til:

- Det kommer feilskjær på veien, men flesteparten av fansen ser for seg hva Solskjær kan gjøre med pengene som har blitt brukt de siste åra.

Og ikke bare Giggs har gitt sin støtte til nordmannen. I forkant av PSG-kampen var også Gary Neville klar på at ting så veldig bra ut. Likevel så foretrukket han å vente litt for å se om oppturen fortsetter.

- Hvis Manchester United fortsetter på denne måten til sesongslutt, og samtidig havner i topp fire, vil risikoen ved å ikke gi Solskjær jobben være svært stor, sa Neville i Sky Sports sitt studio.

- Fortjener jobben

Også av den lokale avisa Manchester Evening News får nordmannen støtte. Etter nok en fantastisk kamp mot Chelsea av Uniteds store stjerne Paul Pogba, slengte lokalavisa seg på Solskjær-bølgen.

- Det Solskjær har gjort med Paul Pogba viser at han fortjener jobben, skrev lokalavisa Manchester Evening News etter kampen mot Chelsea.

Også Dagbladets kommentator Morten Pedersen mener at nå er Solskjær rett mann for United-jobben. Etter 2-0-seieren mot Chelsea i går, hyllet vår kommentator nordmannen.

- Han kan det, han har det og han har gitt Paul Pogba frihet til å bli en kampvinnende maskin. Det er snart ikke mulig å nekte Ole Gunnar Solskjær jobben på Old Trafford, skrev Pedersen i Dagbladet.

Og det er ikke bare nordmenn og United-legender som ser på Solskjær som den beste kandidaten til United-jobben. For noen uker siden tok tidligere Arsenal-spiller Martin Keown til ordet for at United måtte få fart på sakene sine, og gi Solskjær jobben på permanent basis.

- Solskjær har gjort mer enn nok i hans ti første kamper som midlertidig manager for å bevise at han bør få jobben permanent, skrev Keown i et innlegg for Daily Mail.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer