Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Solskjær må handle

Alle monner drar United videre

Det er en grunn til at cupene er overordnede mål for Ole Gunnar Solskjær. De er de eneste trofeene han kan vinne.

KVALITETEN ER DER: Manchester United er videre i FA-cupen fordi Juan Mata leverte denne scoringen, en aksjon fra øverste hylle. Det var en scoring Skal Ole Gunnar Solskjærs United-prosjekt trengte mer enn noe annet. Det blir ikke lettere mot Liverpool på Anfield selv om Wolverhampton ble slått 1-0, men det blir lettere å reise dit. Dette var en kamp Solskjær måtte vinne. Foto: EPA/NTB Scanpix
KVALITETEN ER DER: Manchester United er videre i FA-cupen fordi Juan Mata leverte denne scoringen, en aksjon fra øverste hylle. Det var en scoring Skal Ole Gunnar Solskjærs United-prosjekt trengte mer enn noe annet. Det blir ikke lettere mot Liverpool på Anfield selv om Wolverhampton ble slått 1-0, men det blir lettere å reise dit. Dette var en kamp Solskjær måtte vinne. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer
  • Manchester United-Wolverhampton 1–0 (0–0)

OLE GUNNAR SOLSKJÆR hadde møtt Wolverhampton fire ganger, alle kampene på Molineux, og han hadde aldri vunnet. Nå har han det.

I sitt femte forsøk, etter to tap og to uavgjort, kom han ut på topp mot treneren som har gjenreist Wolves med klok forsvarskynisme og sjelden kontringskraft, Nuno Espírito Santo.

Det var på tide

Der United er nå var det også helt nødvendig.

MANCHESTER UNITED TRENGTE denne seieren, virkelig. Fordi den holder liv i en drøm. En drøm om at noe fortsatt kan vinnes. Et lys i tunnelen i en ekstremt frustrerende sesong i Premier League.

En sesong der Manchester United, hver gang de synes å være på vei mot noe som kan likne på stabil form, mister det totalt.

Der skuffelense er fler enn gledene.

Der framtidsutsiktene handler mer om håp enn realisme.

Der alt det Manchester United ikke har, er avgjørende.

PREMIER LEAGUE-TROFEET vinnes gjennom ekstrem kvalitet og ditto standard. Du må dit Manchester City var i 2018 (100 poeng), City (98) og Liverpool (97) var forrige sesong, og kanskje enda verre for de Manchester United-sjeler som drømmer om klubbens 21. ligatrofé om ikke altfor lenge – dit Liverpool er i år.

Det nivået er ikke Manchester United i nærheten av.

De blir bare mer og mer akterutseilt.

Etter 22 serierunder i fjor var Ole Gunnar Solskjærs mannskap 17 poeng bak teten.

Etter 22 serierunder i år er avstanden økt til 27.

DERFOR ER CUPENE så viktig. De kan vinnes. Jeg sier ikke det er lett, men de kan vinnes. Selv ustabile lag kan snike seg gjennom en cupturnering og løfte et trofé etter en finale. Det handler om å kjenne sin besøkelsestid og treffe med dagsformen når det er cup på terminlista.

Og så handler det selvfølgelig om flyt.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United traff med begge deler da Wolverhampton endelig kom til Old Trafford, både dagsformen og flyten.

Der Juan Matas erfaring, ro, pasningsfot og avslutningsevner representerer det beste.

Samtidig som det synliggjør hva unge Manchester United har for lite av.

OMKAMPEN MOT WOLVERHAMPTON var ikke velkommen fire dager før Liverpool på Anfield. Det var ikke en midtukekamp Ole Gunnar Solskjær trengte på toppen av alt i et kampprogram fra helvete. Men omkampen mot Wolverhampton var bedre enn et tap på Molineux, alt fordi FA-cupen har høy prioritet.

Sånn sett var det ikke mye å sutre over.

Spesielt nå som ligacupfinalen synes å være lysår unna.

1–3 HJEMME FOR Manchester City i den første av de to semifinalene krever en ny Paris-bragd om Manchester United skal til Wembley 1. mars. Det er vanskelig å se den komme. Pep Guardiola har fått det forspranget han drømte om.

I tillegg har han en tendens til å vinne trofeer.

I FA-CUPEN er det også veldig langt til arenaen der cuptrofeene vinnes i engelsk fotball, Wembley 23. mai. Omkampen mot Wolverhampton var bare tredje runde. Til Gdansk og finalen i Europa League 27 mai – den som gir Champions League-billett og som Manchester Uniteds norske manager hadde tatt om han kunne velge – er det like langt.

Kampene som kommer mot Brügge i februar er den første av fire cuprunder på veien dit.

Jeg tror vi vil få se tydeligheten av cup-prioriteringene gjennom vinteren.

MEN VI MÅ se mer også om Ole Gunnar Solskjær skal lykkes med å vinne noe i sin første hele sesong på Old Trafford. Skal Manchester United ha sjanser i en eller begge alternativene som gjenstår, må spillerstallen han rår over per dato forsterkes med kvalitet og avlastende erfaring.

Bruno Fernandes skal være på vei fra Sporting Lisboa, men en mann er ikke nok.

Det vet Solskjær.

Det vi vet er at han ikke vil handle for enhver pris.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media