HELT:   Felipe Santana pirket inn vinnermålet for Dortmund. FOTO: AFP/ PATRIK STOLLARZ
HELT: Felipe Santana pirket inn vinnermålet for Dortmund. FOTO: AFP/ PATRIK STOLLARZVis mer

- Alle på benken holdt på å få hjerteinfarkt

Jürgen Klopp om de dramatiske sluttminuttene.

(Dagbladet): Borussia Dortmund - Malaga 3-2 (1-1)

For en herlig avslutning det ble på kampen i Tyskland. Borussia Dortmund scoret to mål på overtid og tok seg til semifinale i Champions League.

Malaga gikk opp i 1-2 med ti minutter igjen av kampen.  Isco slo en nydelig stikker til Julio Baptista, som sender ballen til Eliseu. Innbytteren gjorde ingen feil på åpent mål. Reprisen viste at Eliseu var i offside da han sendte Malaga i ledelsen.

- Det var en syk kamp, motstander vår var veldig gode. Da de gikk opp i ledelsen ble det tungt, sa Jürgen Klopp til Viasat.

Dortmund måtte ha to mål, og det var få som trodde at gultrøyene skulle ta seg videre.

Overtid-magi Men en fotballkamp varer som kjent i 90 minutter - også vinner tyskerne.

OG Dortmund hadde et siste våpen i arsenalet. De sendte midstopper Felipe Santana på topp, og da startet snuoperasjonen.

-  Det var et spesielt taktisk grep, men det funket, sa en tydelig rørt Klopp.

Først endte en lang ball opp i beina til Reus etter mye klabb og babb i feltet. Han pirket inn utlikningen, og det eksploderte på tribunen med to minutter igjen av overtiden.

 VIP:  Robert Lewandowski vipper ballen elegant over Caballero og utlikner. FOTO APF/ODD ANDERSEN
VIP: Robert Lewandowski vipper ballen elegant over Caballero og utlikner. FOTO APF/ODD ANDERSEN Vis mer

To minuttere senere sendte Dortmund et nytt frispark inn i Malaga-boksen. Santana får kriget inn vinnermålet etter at Malaga reddet på strek to (!) ganger - og Dortmund snudde det på overtid.

Reprisene viste at flere Dortmund-spillere var i offside da frisparket ble slått, og det var 1-1 i offsidemål. Men det var det ingen som brydde seg om på Iduna Park.

- Alle på benken holdt på å få hjerteinnfarkt da vi fikk vinnermålet, sa Klopp til Uefa.com.

- Jeg kan ikke tro det. Det er det galeste øyeblikket i min fotballkarriere. Vår historie har vært som en Hollywood-film, og forhåpentligvis kan vi håpe på en Hollywoods-slutt også, sa Neven Subotic til Uefa.com

Drømmetreff Ett lite sekunds magi var alt som skulle til for å sende Malaga opp i ledelsen etter 24 minutter. 

En lang ball endte opp utenfor Dourtmunds sekstenmeter. Joaquín og Baptista kombinerte flott. Veggspillet endte i beina til Joaquín:

Han  kjørte karusell med Schmelze og sendte et  skudd  i nærmeste hjørnet. En herlig avslutning senere sto det 0-1, og Malaga hadde  gitt Dortmund et vanskelig utgangspunkt.

Det var en avventende start på kampen. De to lagene tok og følte på hverandre det første kvarteret.

Dortmund greide ikke å sette et ordentlig press på laget fra solkysten av Spania. Det skulle gå 40 minutter før tyskerne hadde en målsjanse på hjemmebane.

Hælsparkmagi Men da den først kom, ble det mål. Og for et mål det var:

Götze slo en høy ball retning Reus, som lekkert hælsparker Lewandowski gjennom alene med keeper.  Polakken takket og bukket for den herlige detaljen, vippet ballen over Cabalerro og sendte ballen i mål. Fotballkunst, og det tente et håp for hjemmelaget.

Det var en fyrverkeri av en start på den andre omgangen. Først var Lewandowski farlig frampå med et skudd, men Caballero reddet skuddforsøket.

 KLASSE:  Joaquin i det han sender Malaga opp i ledelsen. Subotic nådde ikke fram.  FOTO:  EPA/FEDERICO GAMBARINI
KLASSE: Joaquin i det han sender Malaga opp i ledelsen. Subotic nådde ikke fram. FOTO: EPA/FEDERICO GAMBARINI Vis mer

Malaga går rett i angrep, og fikk et frispark som blir slått på et Malaga-hodet på bakre stolpe. Joaquín kommer stormende og header upresset fra fem meter. Weidenfeller var strålende på strek, og fikk akkurat slengt ut en arm i tide.

Borussia Dortmund skapte de største sjansene i den andre omgangen, men Malaga turte å stå høyt i banen, selv om de var videre på 1-1.

Reus ble spilt fri på åtte meter etter 74 minutter. Den unge tyskeren fyrte av et skudd, men Malaga-keeper Caballero greide å holde igjen et bein og fikk avklart den store målsjansen.

Så tok kampen helt av med tre mål - og da Santana satt inn vinnermålet eksploderte det i Tyskland.