Alle penga til Oslo

Det kan føles vondt å sende alle OL-milliardene til Oslo. Men det lønner seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dagbladet på lederplass i går: Gi vinter-OL til OsloFOR EN som kommer rett fra farsslekta i Tufsingdalen lengst nord i Østerdalen, kan det se ut som en blindvei å foreslå at vi bruker alle statsmilliardene på et vinter-OL 2018 i Oslo.

Likevel er det verre å bli fartsblind for de som henger seg på den kjappe medgangen som Tromsøs OL-drøm har hatt de siste ukene. For når det gjelder å bruke nesten 10 milliarder på lek, er det ikke lenger snakk om hvem som kommer fra hvor, men derimot om hva vi ønsker med vinter-OL i Norge.

Da er det lett å ønske seg det samme som Oslo.

ARRANGØRENE i Oslo er tilsynelatende de eneste som har skjønt at disse lekene aldri kan bli den samme opplevelsen som Lillehammer 1994. Heldigvis.

OL 1994 var den endelige kroning av det å være norsk. Muligens trengte nordmenn en variant av denne kroningen etter århundrer som lillebror i Norden, men jeg tror det egentlig ikke. Den norske selvbevisstheten ville nok uansett blåst seg passe opp på oljefunn og feite konjunkturer.

DET VI i hvert fall minst av alt trenger i 2018 er en ny feiring av oss selv og våre verdier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer