Alle rallybiler skal kjøre på Pirelli-dekk

I tre år framover.

(Dagbladet.no): Det internasjonale motorsportforbundet FIA avgjorde på et ekstraordinært møte i Paris i dag at alle bilene i WRC skal kjøre med Pirelli-dekk de neste tre årene.

Ironisk nok trakk Pirelli seg fra rallysirkuset før årets sesong, etter at de har blitt utkonkurrert av BF Goodrich de siste årene.

Petter Solberg var en av få som gjennom sponsoravtale var bundet til å kjøre på Pirelli-dekk i fjor, og tapte viktige sekunder på dette, spesielt på asfalt.

- På asfalt har jeg ifølge tester tapt sju tideler per kilometer. Da sier det seg selv at det er umulig å henge med, sa Solberg til Dagbladet i fjor sommer.

I år har også Petter gått over til BF Goodrich, som alle andre. Bare privatfører Gigi Galli kjører på Pirelli-dekk denne sesongen.

Men nå skal altså alle bruke samme leverandør, og Pirelli har trolig bladd opp en solid sum for å kjøpe retten til å være eneleverandør på rallydekk i 2008-, 2009- og 2010-sesongen.

ALLE MANN PÅ SAMME DEKK: Petter Solberg har lenge ønsket at alle i rally-VM skal bruke samme dekktype. Fra neste sesong har Pirelli kjøpt rettighetene til å levere dekk til alle WRC-bilene. Foto: Reuters/Scanpix
ALLE MANN PÅ SAMME DEKK: Petter Solberg har lenge ønsket at alle i rally-VM skal bruke samme dekktype. Fra neste sesong har Pirelli kjøpt rettighetene til å levere dekk til alle WRC-bilene. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer