Alle russiske brytere kan bli utestengt fra OL

Flere positive dopingprøver.

TRUSLER: Det russiske brytelandslaget risikerer å bli utestengt fra OL etter flere positive dopingprøver. Foto: NTB Scanpix
TRUSLER: Det russiske brytelandslaget risikerer å bli utestengt fra OL etter flere positive dopingprøver. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det russiske brytelandslaget risikerer å bli utestengt fra OL etter flere positive dopingprøver.

Presidenten i det russiske bryteforbundet, Mikhail Mamiasjivili, har satt i gang en intern etterforskning etter flere positive dopingtester fra landets landslag.

- Det er et tosifret antall positive tester i laget. Alle er mentalt langt nede, sa Mamiasjivili.

Fra før står russiske friidrettsutøvere i fare for å bli utestengt fra OL i Rio etter en dopingskandale som har pågått i flere år. Nå kan også nasjonens brytere miste mesterskapet i Brasil.

- Det kan skje at OL går uten oss, sa Mamiasjivili.

De russiske bryterne, som enda ikke er navngitt, fører seg inn i rekken av idrettsutøvere som er tatt i doping den siste tiden. 18 utøvere, blant andre tennisstjernen Maria Sjarapova, har testet positivt for meldonium.

Og ifølge ryktene så vil det ikke stoppe der. Ifølge R-Sport har rundt 40 utøvere testet positivt på meldonium siden nyttår.

Meldonium er et legemiddel som i utgangspunktet ble utviklet i Latvia for å behandle diabetessyke. Det brukes også i behandlingen av folk med hjerteproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer