Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alle russiske brytere kan bli utestengt fra OL

Flere positive dopingprøver.

TRUSLER: Det russiske brytelandslaget risikerer å bli utestengt fra OL etter flere positive dopingprøver. Foto: NTB Scanpix
TRUSLER: Det russiske brytelandslaget risikerer å bli utestengt fra OL etter flere positive dopingprøver. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det russiske brytelandslaget risikerer å bli utestengt fra OL etter flere positive dopingprøver.

Presidenten i det russiske bryteforbundet, Mikhail Mamiasjivili, har satt i gang en intern etterforskning etter flere positive dopingtester fra landets landslag.

- Det er et tosifret antall positive tester i laget. Alle er mentalt langt nede, sa Mamiasjivili.

Fra før står russiske friidrettsutøvere i fare for å bli utestengt fra OL i Rio etter en dopingskandale som har pågått i flere år. Nå kan også nasjonens brytere miste mesterskapet i Brasil.

- Det kan skje at OL går uten oss, sa Mamiasjivili.

De russiske bryterne, som enda ikke er navngitt, fører seg inn i rekken av idrettsutøvere som er tatt i doping den siste tiden. 18 utøvere, blant andre tennisstjernen Maria Sjarapova, har testet positivt for meldonium.

Og ifølge ryktene så vil det ikke stoppe der. Ifølge R-Sport har rundt 40 utøvere testet positivt på meldonium siden nyttår.

Meldonium er et legemiddel som i utgangspunktet ble utviklet i Latvia for å behandle diabetessyke. Det brukes også i behandlingen av folk med hjerteproblemer.

President Vladimir Putin sa tirsdag at han ikke har noen ambisjoner om å sparke landets idrettsminister gjennom de siste åtte år, Vitalij Mutko.

Mutko selv skal være villig til å vurdere sin stilling.

- Hvis det er slik at problemet har med meg å gjøre, så er jeg villig til å gå av, sa Mutko.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart