- Alle sa at jeg sendte det, og det var derfor han skjøt henne

Ekskjæreste avfeier rykte i Oscar Pistorius-saken.

FRA RETTSSAKEN: Oscar Pistorius ble dømt til 13 års fengsel for drapet på kjæresten. Foto: NTB SCanpix
FRA RETTSSAKEN: Oscar Pistorius ble dømt til 13 års fengsel for drapet på kjæresten. Foto: NTB SCanpixVis mer

I august 2016 ble Oscar Pistorius dømt til seks års fengsel for å ha drept kjæresten Reeva Steenkamp i 2013. Året etter ble straffen økt til 13 år og fem måneder.

Pistorius var en av Sør-Afrikas aller største idrettsstjerner. 30 år gamle Pistorius har amputert begge beina og vunnet seks gullmedaljer i sprint i Paralympics.

Han fikk kallenavnet «Blade Runner» på grunn av skinnene han bruker i stedet for sine amputerte bein, og han ville konkurrere mot funksjonsfriske utøvere.

Saken fikk massiv oppmerksomhet verden. Drapssaken rystet en hel idrettsverden - og medier verden over ønsket svar på hva som skjedde den tragiske natta.

BLE FUNNET DØD: Reeva Steenkamp. Foto: NTB Scanpix
BLE FUNNET DØD: Reeva Steenkamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snakker ut om ryktene

Det er nå drøye seks år siden den dramatiske natta, hvor friidrettsstjerna ble pågrepet etter at kjæresten ble funnet drept i Pistorius' bolig i Pretoria

Reeva Steenkamp var skutt gjennom baderomsdøra og Pistorius har hele tida hevdet han trodde det var en innbruddstyv som befant seg på badet.

Fire skudd gjennom døra drepte Steenkamp. Pistorius har aldri lagt skjult på at han avfyrte de dødelige skuddene, men det er forløpet som har vært uklart. Og motivet for å skyte gjennom døra.

AVFEIER RYKTENE: Francois Hougaard. Foto: NTB Scanpix
AVFEIER RYKTENE: Francois Hougaard. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag snakker Steenkamps ekskjæreste François Hougaard ut om ryktene som har florert. Han datet Steenkamp i en periode før hun ble sammen med Pistorius.

Hougaard sier at ryktene som har svirret er «alt» folk spør ham om:

- Alle fortalte at jeg hadde sendt en melding til Reeva, og at det var derfor han skjøt henne, sier Hougaard til Daily Mail.

Nå avfeier ekskjæresten alt:

- Jeg hadde ikke noe med henne å gjøre på den tida, men det var alt folk spurte meg om. Det var psykisk tøft å gå gjennom det.

Hougaard forteller at han fikk vite om drapet morgenen etter:

- En av mine beste venner ringte meg da jeg var ute og spilte golf. Da fikk jeg vite alt. Han var den første som kom til huset på morgenen. Da var et sjokk, sier Houhaard.

Leder bibelgruppe

Pistorius har fortsatt igjen flere år med soning etter drapet på kjæresten.

De siste åra har det vært stille fra drapsmannen, som tidligere har kommet i fokus for en rekke hendelser under soningen.

I desember 2018 fortalte Pistorius' far, Henke, at sønnen leder en bibelgruppe i fengselet, og at han har det bra etter forholdene:

- Han leder timene, og rådgir alle som ikke er så kjent med bibelen. Han forklarer meningen med de ulike skriftene, sier faren til The Times.

Det har vært til stor hjelp for «Blade Runner».

- Han føler at han utgjør en forskjell for dem som virkelig trenger det. Det har gitt mange en mening med livet og håp. Det har også forbedret livet hans.