Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle så hva dommerne gjorde. Det var en skam, en katastrofe

Polsk demonstrasjon mot dommerne i håndball-VM.

IRONISK APPLAUS: De polske spillerne var rasende på dommerne da de røk ut i semifinalen av håndball-VM i Qatar. Her applauderer de sine egne fans - like etter at de hadde gitt ironisk applaus til dommerne. Foto: epa/Diego Azubel.
IRONISK APPLAUS: De polske spillerne var rasende på dommerne da de røk ut i semifinalen av håndball-VM i Qatar. Her applauderer de sine egne fans - like etter at de hadde gitt ironisk applaus til dommerne. Foto: epa/Diego Azubel. Vis mer

• Qatar - Polen 31-29

(Dagbladet): Da Qatar slo Polen på hjemmebane i kveld, ble de det første ikke-europeiske laget til å kvalifisere seg til en VM-finale i håndball.

Istedenfor å hylles, kritiseres Qatar for å ha et lag bestående av leiesoldater. I tillegg beskyldes de for å ha kjøpt dommerne, iallefall av de polske spillerne.

- Alle så hva dommerne gjorde. Alle så hva som skjedde. Det er en skam, en stor skam, en katastrofe, sa polske Piotr Chaprowski til svenske Kanal 5 (gjengitt i Expressen).

- Alle visste at resultatet var klart allerede før kampen, at det var umulig for oss å vinne, fortsetter polakken.

- Dommerne bør bli suspendert og aldri dømme igjen. Alle normale fans i denne hallen vet at resultatet var gitt før kampen.

- Ekstremt I TV 2s håndballstudio diskuterte de ikke bare dommeren, men også de polske spillernes opptreden.

- Det har vært noen demonstrasjoner i et par kamper, men i dag er det ekstremt, sa TV2s Frode Scheie til egen kanal om opptrinnet.

Selv om de ikke er helt enige med de polske spillerne om at dommerne ga Qatar seieren, peker de på at flere situasjoner gikk i vertenes favør.

Polen fikk fem tominuttere, mens Qatar kun fikk én. I tillegg pekte Scheie på at det var åtte-ti andre situasjoner som vippet i Qatars fordel.

- Trist dag for håndballen Som Dagbladet har skrevet tidligere, består det Qatarske mannskapet hovedsaklig av innleide spillere fra amerika og Europa. Hele elleve av 16 spillere er opprinnelig fra et annet land enn Qatar.

Vertsnasjonen omtales som et «kjøpelag», ettersom de har tilbudt disse elleve statsborgerskap for å hjelpe dem i turneringen. I tillegg skal de ha leid inn 60 spanske tilskuere for å heie dem frem.

- Jeg skulle vært den første til å stå her og applaudere at vi får en ny verdensdel i finale, men så er det denne vanvittige bismaken over at de har kjøpt elleve av 16 spillere. Jeg syns det er en trist dag for håndballen, sa TV 2-ekspert Randi Gustad i diskusjonen som foregikk i studio.

Frankrike vant den andre semifinalen med sifrene 26-22 over Spania. Keeperveteranen Thierry Omeyer leverte en strålende dobbeltredning på stillingen 24-22, og hindret dermed spanjolene i å mønstre en sluttspurt.

Finalen mellom Qatar og Frankrike, og bronsefinalen mellom Spania og Polen spilles søndag.

FEIRER AVANSEMENT: Den Qatarske fansen kunne i kveld stolt feire at landet er det første ikke-europeiske til å spille VM-finale. Foto: epa/Robert Ghement
FEIRER AVANSEMENT: Den Qatarske fansen kunne i kveld stolt feire at landet er det første ikke-europeiske til å spille VM-finale. Foto: epa/Robert Ghement Vis mer