- Alle seks skiskyttere er topp ti i norsk langrenn

Lars Berger mener bare Petter Northug er bedre.

RASKE GUTTER: Lars Berger og Tarjei Bø hadde de to beste langrennstidene i Ruhpolding i dag. Berger tror imidlertid ikke det blir noe ski-VM på ham denne gangen.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT
RASKE GUTTER: Lars Berger og Tarjei Bø hadde de to beste langrennstidene i Ruhpolding i dag. Berger tror imidlertid ikke det blir noe ski-VM på ham denne gangen.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

40 dager før ski-VM i Oslo og før noe uttak er gjort, får langrennsfolket første avslag. Fra skiskytter Lars Berger (31).

Etter sprintseieren i tyske Ruhpolding i dag - den første verdenscuptriumfen til Berger på ett år og 307 dager - slår langrennsverdensmesteren fra 2007 fast at han velger VM i skiskyting i Russland framfor plass på Norges stafettlag i Oslo-VM.

- Det ser dårlig ut for Oslo-VM akkurat nå. Når jeg har vært så nær ved å vinne en VM-sprint i skiskyting før (sølv i 2009), har jeg fryktelig lyst til å forsøke på det igjen. Langrennsstafetter har jeg både gått og vunnet før (VM-gull 2005 og 2007), og kanskje hadde det vært artig for en annen skiskytter å få prøve seg på det også, sa Lars Berger med et glis til NTB etter seieren.

Men fortvil ikke, langrennssjef Åge Skinstad. Skiskytterkollegene Tarjei Bø (6,7 sek. Bak) og Emil Hegle Svendsen (20,8) matchet nesten Berger i sporet på sprinten.

Formsvake Ole Einar Bjørndalen (1.03,9) og Ronny Hafsås (1.24,1) skal heller ikke være avskrevet - foreløpig.

Samme dag Med sesongens første og karrierens sjette verdenscupseier, kvalifiserte Berger seg direkte til VM-sprinten i skiskyting. Problemet med å få med seg begge er at langrennsstafetten i Oslo og sprinten i russiske Khanty-Mansijsk i Sibir går på samme dag (4. mars).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer