Alle siktede spillere løslatt i kveld

- Ikke fare for bevisforspillelse.

(Dagbladet): To av fotballspillerne som er siktet i kampfiksingssaken, ble i dag avhørt av politiet. Begge er sluppet fri fredag kveld.

- De som er pågrepet i dag, erkjenner ikke straffskyld. Og de er løslatt i kveld. Siktelsen opprettholdes for alle fire, sier politiadvokat Ragnvald Brekke ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Den første siktelsen i saken skjedde onsdag, da er 24 år gammel Follo-spiller ble pågrepet. Han ble løslatt dagen etter. En annen Follo-spiller ble også hemmelig siktet, før ytterligere to spillere ble siktet i dag - én fra Follo og én fra Asker.

Ingen av de siktede har ønsket advokat.

- Hvorfor ber dere ikke om varetekstfengsling?

- Slik situasjon er nå, mener vi det ikke fare for bevisforspillelse. Det var en sak som var kjent for media før vi gikk aksjon.

INGEN AV DE SIKTEDE SPILLER NESTE KAMP: Follo møter Tromsø 2 på mandag. Den kampen går uten de tre siktede spillerne. Klubben har imidlertid ingen planer om å be om utsettelse - selv om NFF trolig vil innvilge en slik søknad. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
INGEN AV DE SIKTEDE SPILLER NESTE KAMP: Follo møter Tromsø 2 på mandag. Den kampen går uten de tre siktede spillerne. Klubben har imidlertid ingen planer om å be om utsettelse - selv om NFF trolig vil innvilge en slik søknad. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Brekke opplyser at det ikke er flere personer som har status som mistenkt.

- Men det er klart vi vil snakke med alle som har kjennskap til saken, uansett om de har status som vitner eller mistenkt.

Ingen av de fire spillerne kommer til å spille neste kamp for sine respektive lag. Det har Follo og Asker selv bestemt, uten innblanding fra NFF.

Styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa, understreket på en pressekonferanse i dag at det ikke er spillere fra lokalmiljøet som er siktet, men spillere som nylig har ankommet klubben.

- Vi har fått noen spillere til klubben veldig nylig. Jeg skal være forsiktig med hva jeg sier, men jeg kan si at de som har vært inne hos politiet ikke har vokst opp i Follo-miljøet, sa Fausa.