Fluorforbud i langrenn

Alle skal ikke vinne barneskirenn på samme måte som Petter

Samlet støtte til forbud mot fluorsmurning  i renn for løpere under 17 år.

EKTE BARNESKIRENN: Petter Northug feirer stafettgull i Sapporo-VM for mer enn ti år siden, og introduserer begrepet "barneskirenn" for voksne. Nå er det tid for avlæring Norge rundt. FOTO AFP/Toru Yamanaka.
EKTE BARNESKIRENN: Petter Northug feirer stafettgull i Sapporo-VM for mer enn ti år siden, og introduserer begrepet "barneskirenn" for voksne. Nå er det tid for avlæring Norge rundt. FOTO AFP/Toru Yamanaka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): Hele langrenns-Norge står samlet bak å innføre et forbud mot rådyr fluorsmurning i barne -og ungdomsrenn. Gårsdagens ledermøte i sporten overlot til et fagutvalg å utarbeide det endelige vedtaket før neste sesong, men retningen er satt:

  • I påvente av mer utredning rundt helse -og miljøfarene ved enkelte fluorprodukter, innføres et forbud mot slik smurning for å gjøre langrenn så billig at alle kan få være med.

Det er både et viktig signal til storsamfunnet og en klar fordel for det sportslige nivået i norsk langrenn.

DET siste punktet blir lett skjøvet til side når ivrige pappaer inntar langrennsarenaene i barne -og ungdomsrenn for å sikre poden maksimal glid for å oppnå et topp resultat:

  • Den gliden og den gleden er svært kortvarig.

Det å bruke høykonsentrerte fluorprodukter i smurningen er et knep begrenset til eliteidrett. For barn og unge blir effekten av de tjente sekundene lett det motsatte.

Resultatjaget i de yngste årsklassene er i strid med all treningserfaring i norsk langrenn. Denne felles kunnskapen om at det lønner seg med en helhetlig, langsom tilnærming til det å bli en virkelig god skiløper, er samlet i strategiboka «Utviklingstrappa». Den forteller at det å ta ut marginer i så ung alder, lett vil overskygge de forbedringene i trening og teknikk som over tid gjør den enkelte til en bedre løper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer