Bodø/Glimt

- Alle skal ødelegge for Glimt

... sier matchvinner Hugo Vetlesen til Dagbladet.

MAGISK EUROPA-KVELD: Hugo Vetlesen og Ola Solbakken feirer førstnevntes 2-0-scoring. Foto: Mats Torbergsen / NTB
MAGISK EUROPA-KVELD: Hugo Vetlesen og Ola Solbakken feirer førstnevntes 2-0-scoring. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - FC Zürich 2-1 (0-0)

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt kom fra skrekkelige resultater i Eliteserien, og massiv kritikk fra eksperter og omgivelsene til kampen mot Zürich.

Etter en svak første omgang var det tegn på ny bekymring på Aspmyra.

Så kom svaret ti minutter ut i den andre omgangen - i form av en nydelig matchvinner-scoring av Hugo Vetlesen.

Saken oppdateres med reaksjoner!

JUBELSCENER: Glimt-gjengen jubler etter å ha gått opp i ledelsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB
JUBELSCENER: Glimt-gjengen jubler etter å ha gått opp i ledelsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

- Helt avgjørende

- Hvis de skulle hatt noen som helt sjanse å komme seg videre fra gruppa, var de helt tvungene til å ta alle poengene i dag, sa Joacim Jonsson i Viaplay sitt studio, rett etter at det ble klart at Glimt sikret alle poengene på hjemmebane.

Han dro også fram Hugo Vetlesen, som satte inn Glimts andre mål.

- For meg var han helt avgjørende i dag, sa svensken.

MATCHVINNER: Hugo Vetlesen ble avgjørende mot Zurich. Foto: Mats Torbergsen / NTB
MATCHVINNER: Hugo Vetlesen ble avgjørende mot Zurich. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

- En buss

Glimt har den siste tiden snublet i Eliteserien, og står med to tap på de siste to kampene i hjemlig liga (1-4 mot Molde og 2-3 mot Tromsø).

Til Dagbladet sier Vetlesen at det smakte deilig med tre poeng igjen. Samtidig går han inn på hva som har gått galt de siste kampene.

- Hva er forskjellen fra det dere leverer i dag, til det dere leverte mot Tromsø for eksempel?

- Vi møter en buss hver gang vi spiller i Eliteserien. Alle skal ødelegge litt for Glimt, føles det ut som. Det er bare en kompliment til oss. De har stor respekt for oss, så må vi håndtere det litt bedre enn vi har gjort i de siste to kampene i Eliteserien nå, sier Vetlesen, som litt tidligere forklarte til Dagbladets reporter at de i pausen ble enige om å sette opp tempoet i kampen.

Glimt-kollega Ola Solbakken hyllet Vetlesen etter kampen, i et intervju med Viaplay.

TILBAKE: Ola Solbakken i duell med Ole Kristian Selnæs. Foto: Mats Torbergsen / NTB
TILBAKE: Ola Solbakken i duell med Ole Kristian Selnæs. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

- Hugo har vært god for oss i hele år. Han har spilt alle kampene, og vi vet hva vi får. Han har også utviklet det defensive. Han har et godt toppnivå og et bra bunnivå, sier Solbakken, som var tilbake etter to måneder ute, til Viaplay.

Europa League gruppe A, tabell

Bodø/Glimt21103-24
Arsenal11002-13
PSV Eindhoven10101-11
Zürich20022-40

- Playstation-fotball

Ulrik Saltnes fikk så vidt hodet på corneren fra Patrick Berg, men ballen snek seg inn i mål via hodet til en uheldig Ole Selnæs.

Et par minutter seinere var fotballen så vakker som den kunne bli. Hugo Vetlesen vendte opp i mellomrom, slapp videre til Saltnes, som brukte Ola Solbakken på venstre. Hans knallharde innlegg ble løpt i mål av Vetlesen som hadde fortsatt løpet.

- Playstation-fotball, utbrøt Lars Tjærnås på kommentatorplass for Viaplay.

Knutsen feiret scoringen ellevilt i en fantastisk ramme på Aspmyra, hvor både hjemmesupporterne var påskrudd, mens bortefansen fra Zürich fylte sin tribunedel og sang kampen gjennom.

Mot slutten mistet Glimt mer grepet på kampen. Innbytter Donis Avdijaj reduserte.

Det ble noen nervepirrende minutter på slutten. Sveitserne hadde flere avslutninger, men uten å få ballen i mål for andre gang.

BASKETAK: Bodø/Glimt uttalte at de opplevde det som feigt av Uefa da de valgte å utestenge Kjetil Knutsen fra torsdagens oppgjør. Vis mer

Lugget

Glimt startet kampen strålende. De presset høyt, og var flere ganger nære å komme til store sjanser.

Men etter sjokkstarten fant Zürich ut av det. Glimt slet i presspillet, greide ikke å spille seg fram, og utover i den første omgangen var det sveitserne som skapte flere store sjanser.

Men som nevnt - etter pause kom festfotballen fra Glimt-laget.

- Spot on

TV 2s Jesper Mathisen lot seg imponere av trener Kjetil Knutsens grep.

- Hver gang jeg hører Kjetil Knutsen i pausen eller etter kamp forstår jeg hvorfor han er en fantastisk trener. Mange trenere serverer det samme i hvert eneste intervju, men Knutsen er som regel spot on og enkel å forstå. Ser ut til at pausepraten fungerte fint i kveld, skriver Mathisen på Twitter.

Glimt leder nå gruppa med fire poeng etter uavgjort borte mot PSV og seieren torsdag. PSVs kamp mot Arsenal torsdag ble utsatt på grunn av Dronning Elizabeths død.

For Glimt venter nå to kamper mot gruppefavoritt Arsenal, men viktigst er at nordlendingene har satt seg i posisjon til å kjempe om avansement som ett av de to beste lagene uansett resultat i de to kampene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer