Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny Johnsen om Solskjærs United

- Alle skjønner at det vil ta litt tid å snu dette her

Ronny Johnsen mener Ole Gunnar Solskjær er rett mann for Manchester United, men sier at nordmannen trenger tid.

OLD TRAFFORD: Ronny Johnsen var en av flere skandinavere som var med å spille «lengendekampen» mellom Manchester United og Bayern München. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United-legendene storkoste seg på Old Trafford og vant 5-0 i jubileumskampen mot Bayern München i dag.

Tre nordmenn var å se på banen: Ronny Johnsen, Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær, som scoret det første målet i kampen etter fire minutter, etter å ha blitt byttet inn etter bare ett minutt.

- Det var veldig gøy å møte gamle kompiser igjen selvfølgelig. Det er veldig gøy at så mange møtte opp til en kamp som går til et veldedig formål. Sånn sett er det utrolig morsomt å samle såpass mye penger til veldedighet, sier Ronny Johnsen til Dagbladet.

Den tidligere United-stopperen, som markerte seg med en knallhard takling, tror det var godt for mange å komme unna sine daglige gjøremål.

Johnsen har ikke uttalt seg mye om Uniteds ansettelse av Solskjær som fast manager, men den tidligere landslagsstopperen sier til Dagbladet at han tror Solskjær er riktig mann for jobben.

- Han kjenner klubben og alle spillerne fra før av. Nå har han fått et halvt år på baken, så det blir en spennende sesong som kommer, sier Johnsen.

- Vil ta tid

I likhet med mange andre United-profiler sier Johnsen fram at Solskjær trenger tid for å United tilbake til nivået de var på da han selv spilte for de røde djevlene.

- Nå får han en viktig preseason og en sesong som kommer. Alle skjønner at det vil ta litt tid å snu dette her, men det blir spennende å se, sier Johnsen.

Om reaksjonen da Solskjær ble ansatt i desember, sier Johnsen:

- Nå har man jo blitt vant til det, men til å begynne med var det jo utrolig morsomt for oss som har spilt så mye sammen. Det er utrolig morsomt at klubben ser den veien og ansatte Ole Gunnar. Det er noe vi tror på.

Tidligere stoppermakker Jaap Stam har også troa.

- Det er flott å se ham som manager. Noen ganger er det et skifte i verden av managere, man kommer opp i en viss alder, og da er det flott at yngre managere som Ole kommer gjennom, sier Stam til Dagbladet.

- De må få muligheten til å vise seg, og det er det han gjør nå. Jeg synes det er flott at han er manageren til United nå, legger hardhausen til.

OLD TRAFFORD: Henning Berg var en av flere skandinavere som var med å spille «lengendekampen» mellom Manchester United og Bayern München. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Skryter av Beckham

Henning Berg måtte stå over Champions League-finalen i 1999 på grunn av en skade. I dag fikk han noen minutter, selv om kroppen ikke spiller helt på lag.

- Det var tolv minutter. Det var nok maks, tenker jeg. Jeg har litt vondt i ryggen og jeg kjenner det bak i låret med en gang, så jeg kunne ikke spille mer. Det var om å spille minst mulig, men det var gøy å være med, sier Berg til Dagbladet.

Den nåværende Stabæk-treneren sier han ble spesielt imponert over David Beckham, som viste god form og noen flotte innlegg seks år etter at han la skoa på hylla.

Om nordmennenes prestasjoner, sier han:

- Ole scoret det første målet. Han var god så lenge beina holdt. Ronny er alltid god i de kampene her, han er i god form. Jeg fikk ti minutter på slutten og det var greit, det var maks, sier Berg.

- Folk har respekt

49-åringen avkrefter at United-legendene kom med tips og noen ekstra gloser til Solskjær, selv om han nå har blitt United-manager.

- Folk har respekt, vet åssen jobb han har, hvilke utfordringer og hvilken posisjon han er i. Ole Gunnar er som alle andre i den gruppa her. Folk har respekt for hverandre uansett hvor man er nå, sier Berg.

Også Berg tror det vil ta tid før United blir en tittelkandidat.

- Han hadde en sinnssykt god start og fikk ordentlig gode resultater, men så var det ikke så bra på slutten. Det er en fin tid å kunne gjøre endringer, bruke sommeren til å bygge opp og få et slagkraftig lag igjen, sier Berg.

- Det er langt opp til Manchester City og Liverpool, men det er fortsatt mulig å ta igjen en del av det. Så man må bruke litt tid på å ta igjen alt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!