«Alle» skrek etter Ødegaard: - Riktig å holde ham på benken

Fotballprofiler uenig.

 KOM ALDRI INN:  Martin Ødegaard ble værende på benken da Norge tapte mot Ungarn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KOM ALDRI INN: Martin Ødegaard ble værende på benken da Norge tapte mot Ungarn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Norge kom tidlig under hjemme mot Ungarn og klarte aldri å kvittere. Dermed må Norge vinne i Budapest søndag for å ta seg EM.

Mange fotballprofiler i Norges land fatter ikke hvorfor landslagssjef Per-Mathias Høgmo satte inn Martin Ødegaard.

- Jeg kan ikke forstå det. Jeg ser ikke en eneste grunn til at han ikke skulle komme innpå i dag. Jeg synes det er rart at den beste boksåpneren ikke får spille mot et slitent Ungarn som ligger lavt. Da trenger man en spiller med kreativitet. Vi har én sånn spiller i troppen, men han sitter på benken, sier TV2-ekspert Jesper Mathisen til TV 2.

- Kan jo lure på om Ødegaard kun er med for å være med på Instagram-bildene til NFF, og ymse promo-opplegg, tvitret Mathisens kollega Kasper Wikestad.


sosiale medier var det mange som var skuffet over at Ødegaard aldri entret Ullevaal-matta.

Uenig Dagbladets kommentator Morten Pedersen mener Per-Mathias Høgmo gjorde rett i å holde Ødegaard på benken.

- Nei. Kampen åpnet seg opp og det kunne vært en kamp for Martin Ødegaard. Jeg har ingen problemer med byttene han gjør. Marcus Pedersen tilførte Norge energi. Helland ga oss bedre dødballer. Det var ingen dårlig vurdering av Høgmo, sier Pedersen.

I tillegg til å sette inn Helland og Pedersen, satte Høgmo inn formspilleren Moi for Jo Inge Berget.

- Stefan Johansens dødballfot var «off». Norge hadde 16 cornere og det var bare den andre som var farlig, fortsetter Pedersen.


Landslagssjefen selv var klar på at han ville tatt ut det samme laget på nytt.

- Laguttaket er basert på de siste fire kvalikkampene. Vi kan alltid diskutere detaljer, men Jo Inge har vært en god spiller til venstre for oss. Søderlund har scoret jevnt og trutt i Tippeligaen og jobber steinhardt. Jeg ville nok tatt ut det samme laget nok en gang. Vi visste at vi hadde spillere som kunne komme inn og gjøre en forskjell etter hvert, sa han til pressen etter hjemmetapet.

TV 2s fotballekspert Jahn Ivar Mini Jakobsen stusset ikke over at Martin Ødegaard ble værende på benken.

- Greie bytter med den formen på spillerne. Ingenting som tilsier av det jeg har sett av Ødegaard tyder på at han kunne snudd kampbildet, sier Mini til TV 2.

To inn i startoppstillingen At det blir samme lagoppstilling i Ungarn søndag, føler Morten Pedersen seg trygg på.

- Jeg er sikker på at vi får se Marcus (Pedersen) fra start. Vi ser ikke Jo Inge (Berget) fra start. Der bruker han Moi, eller så går han for Helland (Pål Andre), og dermed dytter Per Ciljan Skjelbred over på venstrekanten. To av de tre får vi se, slår kommentatoren fast.

Les også: Slik spilte de norske gutta.