- Alle skrur av hjernen under kamp

Chelseas Malouda om engelsk fotball.

(Dagbladet.no): Chelsea-vingen Florent Malouda er ute med kneskade for tida, men det hindrer ham ikke i å fyre av en kraftsalve mot engelsk fotball.

Det er fare for at språkforvirring kan ha bidratt til å forsterke ordlyden, men franskmannen siteres i alle fall i de fleste store engelske nettaviser på at engelsk fotball er «uten hjerne».

- Under kampene er det som om alle skrur av hjernen. Folk spiller på instinkt, spontant, slik de gjorde da det først oppdaget fotball, sier han i intervjuet som blant annet gjengis av Daily Mail.

- Ingen kontrollerer dietten

27-åringen var også i hardt vær i forkant av Chelseas kamp mot Rosenborg. Da klaget han på at Chelsea ikke hadde lagt forholdene til rette for ham etter overgangen fra Lyon i sommer. Blant annet var han oppgitt over at klubben ikke hentet ham hjem med privatfly etter kampen mot Litauen tidligere i høst.

Nå fortsetter altså kraftsalvene. Han er skremt av treningene som han mener er like intense som kamper. Dessuten er han overrasket over at ingen passer på hva han spiser.

- Chelsea kontrollerer ikke hva spillerne spiser. Du kan forsyne deg med hva du vil, drikke cola eller hva som helst. Det er godt jeg kom hit i en alder av 27 år og dermed ikke har fulgt den samme dietten som resten av klubbens spillere.

Gruer seg til jul

UTEN HJERNE? Florent Malouda (t.v.) mener det virker som alle spillerne slår av hjernen under engelske kamper. Her møter han landsmann og United-spiller Patrice Evra. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
UTEN HJERNE? Florent Malouda (t.v.) mener det virker som alle spillerne slår av hjernen under engelske kamper. Her møter han landsmann og United-spiller Patrice Evra. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer

Man skulle tro at en spiller som har gått skadd en stund skulle være i stand til å glede seg til den engelske jula med masse kampmuligheter.

Men ikke Malouda.

- Jeg har blitt advart mot juleperioden i engelsk fotball. Den høres forferdelig ut, sier Florent Malouda.

Stakkars mann. Vi får håpe og tro at han i det minste får OK betalt for alle lidelsene. Ifølge Daily Mail er ukelønna på 567 000 kroner, altså drøye 29 millioner i året.

- Alle skrur av hjernen under kamp
GRUER SEG TIL JUL: I England er jula en fotballhøytid. Florent Malouda synes det høres forferdelig ut.