Alle slaktet AaFKs trenersparking. I dag svarte de kritikerne for andre gang på fire dager

AaFK jublet, mens krisen i Bodø/Glimt utarter.

Aalesund - Bodø/Glimt 2-0
ÅLESUND (Dagbladet): AaFK og Bodø/Glimt var i besittelse av de to siste plassene i årets Tippeliga før dagens bunnoppgjør på Color Line Stadion.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen følte presset før dagens kamp, mens AaFK valgte å sparke Harald Aabrekk tidligere denne uka.

Det ga umiddelbart avkasting på Ullevaal på torsdag, da den nye lokale trenerduoen Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft ledet sunnmøringene til sesongens første seier.

Derfor var det økt entusiasme i Ålesund igjen etter at bunnpunktet ble nådd mot Tromsø for nøyaktig en uke siden. Den entusiasmen vil øke ytterligere etter dagens AaFK-seier.

Spissparet Leke James og Mostafa Abdellaoue ordnet 2-0-seier og tre oransje poeng, mens det begynner å se bekmørkt ut for tabelljumbo Bodø/Glimt.

- Det var utrolig deilig med scoring og seier. Jeg føler jeg løper mye og skaper rom for andre, men at jeg har fått lite sjanser selv. Så dette smakte godt, forteller Mos til Dagbladet.

- Det er feil på feil, og vi slipper inn to drittmål. Jeg er veldig skuffet nå, oppsummerer Trond Olsen.

Leken James sendte AaFK i føringen AaFK styrte spillet innledningsvis, men de store sjansene uteble. Mest dramatisk var det da Daniel Cruz gikk i bakken og ambulansen måtte inn.

Og dramatikken fortsatte i minuttene etter da Glimt forsøkte å få inn en erstatter for Cruz.

Mens de for anledningen hvitkledde gjestene fra Bodø var én mann i manko, utnyttet AaFK det til det fulle. Leke James gjorde alt selv da han snappet opp ballen, driblet seg fri og satte ballen iskaldt til side for tidligere AaFK-keeper Lasse Staw.

Etter halvtimen fikk Leke en ny god mulighet etter godt forarbeid av Oddbjørn Lie, men denne gang hang Staw med på notene.

Glimt i tverrliggeren Fem minutter senere fikk Mostafa Abdellaoue en nydelig stikker i bakrom, men den tidligere Tippeliga-toppscoreren klarte aldri å få helt kontroll på kula.

I det 38. minutt kom omgangens største Glimt-mulighet, og den var til gjengjeld gedigen. Thomas Jacobsen banket ballen i tverrliggeren fra 20 meter, men Sten Grytebust og hjemmelaget slapp med skrekken.

I det påfølgende angrepet ville Mos ha straffe, men måtte fortvilet innse at dommeren ikke var enig.

Mos og AaFK scoret mot spillets gang Etter sidebytte åpnet Glimt friskt og skapte en god sjanse allerede etter 125 sekunder av 2. omgang. AaFK-keeper Grytebust måtte ut i full strekk for å avverge skuddet til Fitim Azemi.

I det 62. minutt hadde Morten Konradsen alle tiders mulighet til å score, men i stedet smalt det i motsatt ende av banen.

AaFK kontret anført av Barrantes og Leke. Sistnevnte spilte fri innbytter Vebjørn Hoff som fant Mos foran mål. Da kunne målsniken endelig juble for scoring.

Scoringen tok lufta ut av kampen. Det presset og den troen som Glimt hadde, forsvant da sunnmøringene doblet ledelsen.

Dermed kunne Trond Fredriksens menn kontrollere inn sin andre strake seier.

- Det gleder oss veldig å vinne to strake kamper. Ikke alt vi gjør er helt perfekt, men vi legger ned en imponerende innsats og tar tre viktige poeng, sier Tippeligaens ferskeste trener.