Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alle snakker om spisskometen før storkampen: - Herregud så god han er. Ooh la la

Kylian Mbappé er på alles lepper før Frankrike og Spania barker sammen. 

PÅ ALLES LEPPER: Kylian Mbappé (18) fikk sin landslagsdebut mot Luxembourg lørdag. Han har nok mange landskamper i vente. Foto: AP Photo/Olivier Matthys/NTB Scanpix
PÅ ALLES LEPPER: Kylian Mbappé (18) fikk sin landslagsdebut mot Luxembourg lørdag. Han har nok mange landskamper i vente. Foto: AP Photo/Olivier Matthys/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): - Jeg er overbevist om, kanskje fordi jeg er fransk, at de beste spillerne i verden for øyeblikket er i Frankrike.

Ordene tilhører Arsenal-manager Arséne Wenger, som snakket med beIN Sports foran kveldens privatlandskamp mellom Frankrike og Spania på Stade de France.

- Når du er i Deschamps' sko er det er mareritt å velge de 20 beste, og deretter de elleve beste, sier Wenger, som mener at Spania ikke har det samme luksusproblemet.

Og det er særlig én spiller som har gjort at mange denne sesongen har fått øynene opp for fransk fotball: Kylien Mbappé (18).

Tenåringen står med 13 mål og åtte målgivende pasninger i Ligue 1 for Monaco denne sesongen, og viste seg fram for anglofile nordmenn da han til tider herjet med Manchester City i Champions League.

IMPONERT: Arséne Wenger. Foto: NTB Scanpix
IMPONERT: Arséne Wenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Storklubbene står i kø for å sikre seg spilleren, skal vi tro ferske ryktebørser, og mange tror vi får en skikkelig dragkamp om angriperen i sommeren overgangsvindu.

Ønsket i Madrid

Real Madrid-stopper Sergio Ramos får kanskje bryne seg på Mbappé i kveld, og han ser gjerne at den talentfulle 18-åringen tar turen til Santiago Bernabéu en dag.

- Jeg snakker ikke med presidenten (Florentino Perez journ.anm.) om signeringer, men portene i Real Madrid er alltid åpne for de beste spillerne, uttalte Ramos før kveldens kamp mot Frankrike.

- Dersom du kommer til Madrid, Mbappé, vil vi ønske deg velkommen med hengivenhet som vi alltid gjør når nye spillere kommer. Men akkurat nå er det mangel på respekt for de som allerede er i troppen å snakke om andre som ikke er det, sier Ramos.

ØNSKER MBAPPÉ I MADRID: Sergio Ramos. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB Scanpix
ØNSKER MBAPPÉ I MADRID: Sergio Ramos. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB Scanpix Vis mer

Mbappé fikk sin Frankrike-debut da han kom innpå etter 78 minutter mot Luxembourg i VM-kvaliken. Det er den tidligste landslagsdebuten av en franskmann siden 1955, melder statistikkbyrået Opta.

Tidligere i sesongen ble han blant annet den nest yngste franskmannen til å score i Champions League (18 år og to måneder), kun slått av en 17 år og elleve måneder gammel Karim Benzema.

Jordnær

Atlético Madrid- og Frankrike-angriper Antoine Griezmann forteller at lagkamerat Koke ville finne ut mer om Mbappé før de to møtes i kveld. Men Mbappé har nylig sluttet seg til den franske laget etter en imponerende vinter.

- Koke sendte meg en melding for å finne ut hvordan Kylian var. Det var mandag, og jeg fortalte ham at jeg ikke hadde sett noe ennå, men at jeg så fram til å finne det ut denne uka, sier Griezmann.

GLEDER SEG: Antoine Griezmann. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
GLEDER SEG: Antoine Griezmann. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix Vis mer

Frankrike har flere unge spillere i troppen, og Griezmann er fornøyd med det han har sett.

- Vi snakker mye om det i Frankrike og de har hodet på rett plass. De jobber hardt på trening og vi ser at de ønsker å være en del av laget så det er det beste for oss.

Bruker hjernen

Det synet deler Frankrike-legende Thierry Henry, som også skryter av at Mbappé er en jordnær spiller.

- Det er noe som irriterer meg noen ganger. Vi snakker om spillere og sier: «Han er rask, han er sterk, han kan hoppe høyt». Vi snakker aldri om det mentale, og det irriterer meg, sier Henry, som har latt seg imponere av Monaco-spissen.

- Når jeg ser at han dribler, tenker han. Han tenker når han spiller og for meg er det det viktigste i en spiller. Han tenker. Han bruker hjernen, sier Henry.

Henry var 19 år og tre måneder da han scoret 13 mål i ligaen for Monaco. Mbappé er et år yngre, og tangerte bragden for ni dager siden.

- Herregud så god han er. Ooh la la. Jeg liker virkelig å se ham spille, sier han videre.

HAR TROEN: ThierryHenry. Foto: Nils Jorgensen/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
HAR TROEN: ThierryHenry. Foto: Nils Jorgensen/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Og det er ikke bare franskmenn som har latt seg imponere av tenåringssensasjonen. Diego Costa er blant dem som stiller seg i kø for å dele ut skryt.

- Dersom han fortsetter utviklingen kommer han til å bli et fenomen. Han er dødelig foran mål og er veldig god til å drible. Jeg håper han fortsetter i samme gate, sier Costa til Telefoot.

Frankrike - Spania vises på Viasat Fotball 21.00 i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media