SOLSKJÆR: Sportsjournalist i Dagbladet, Øyvind Godø, har fulgt både nordmannens trenerkarriere og Manchester United over lang tid, og tror Solskjær har det som kreves for å lykkes i storklubben. Video. Kristoffer Løkås. Bilder: NTB Scanpix. Vis mer

- Alle som husker tida i Cardiff, rister på hodet i vantro

Delte oppfatninger om Solskjær i engelske papiraviser i dag.

Ole Gunnar Solskjær (45) ankom i går Manchester og tok inn på The Lowry Hotel. I dag leder han sin første trening på Uniteds treningsfelt, Carrington.

Engelske papiraviser har i dag - naturlig nok - enormt fokus på kaoset i klubben. At Solskjær er ansatt som midlertidig trener møtes med både nysgjerrig forventning og vantro.

Dagbladet har sveipet over dagens engelske papiraviser for å se hva de melder:

- Solskjær er den totale motsetningen til José Mourinho, skriver Daily Mirror, som har intervjuet Danny Gabbidon, en tidligere kollega i trenerapparatet til Cardiff.

- Ole kommer til å behandle spillerne på en måte som de skal bli behandlet på. Jeg er ikke sikker på at dette var tilfellet under Mourinho. Han er rolig og sender ut masse positiv energi, sier Gabbidon.

PÅ PLASS I ENGLAND: Ole Gunnar Solskjær (til venstre i baksetet) ankommer The Lowry Hotel i Manchester sammen med agent Jim Solbakken. Foto: NTB scanpix
PÅ PLASS I ENGLAND: Ole Gunnar Solskjær (til venstre i baksetet) ankommer The Lowry Hotel i Manchester sammen med agent Jim Solbakken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men ikke alle er like imponert over det Solskjær fikk til på ni måneder i Cardiff i 2014. Han rykket ned med klubben fra Premier League, og fikk en dårlig start i The Championship. Det førte til at han fikk sparken.

- Alle som husker den forferdelige tida på Cardiff City Stadium rister på hodet i vantro over ansettelsen av den midlertidige treneren på Old Trafford. Solskjær var håpløst på dypt vann i Cardiff, skriver The Sun.

- Han vant tre av 18 kamper i Premier League. Totalt vant han bare fem av 25 kamper. Hvordan han kommer til å takle Uniteds galleri av superstjerner, inkludert rebellen og midtbanespilleren Paul Pogba, skal bli fascinerende å se på.

- Solskjær kommer inn som superinnbytter igjen, melder Daily Express.

I OVERSKRIFTENE: Daily Mirror skriver at Ole Gunnar Solskjær vil få rundt 550 millioner kroner å handle nye spillere for.
I OVERSKRIFTENE: Daily Mirror skriver at Ole Gunnar Solskjær vil få rundt 550 millioner kroner å handle nye spillere for. Vis mer

Det som trekkes fram som positivt er at Solskjær kjenner DNA-et i klubben. Han vil ikke bruke lang tid på å sette seg inn i kulturen på Old Trafford og spillerstallen. Blant annet trente han Pogba da han var reservelagstrener i United fra 2008 til 2011.

Daily Mirror skriver at han har fem utfordringer han må løse når han i dag tar fatt på treneroppgaven:

1) Paul Pogba: - Mourinho feilet med å få det beste ut av spilleren som kostet klubben 89 millioner pund (980 millioner kroner). Behandlingen treneren ga ham, førte til sinne blant de andre spillerne.

2) Forsvaret: - Mourinho lyktes ikke med å få fasong på forsvaret. Da han ble sparket, hadde laget sluppet inn 29 mål i Premier League. Det er ett mer enn de gjorde under hele sesongen i fjor.

3) Midtbanen: - Mourinhos blinde tro på Nemanja Matic, til tross for fallende form, har bidratt til den elendige sesongstarten. Matic var god i sin første sesong i klubben, men har beholdt plassen mer på grunn av navnet enn formen.

4) Romelu Lukaku: - Lukaku scoret 27 mål i debutsesongen sin på Old Trafford. Nå er han ikke der. Å få ham tilbake der han kan herje med forsvarsspillerne igjen, står på Solskjærs «må-liste».

5) Underholdningsverdi: - Solskjær må få United til å bli attraktive å se på igjen. Det var de ikke under Mourinho.

Flere aviser skriver at Solskjær får rundt 550 millioner kroner å handle spillere for når overgangsvinduet åpner i januar. The Mirror melder at en forsvarsspiller og høyre midtbanemann står øverst på prioriteringslista.

BAKSIDESTOFF: Styreleder Ed Woodward vil at Ole Gunnar Solskjær skal forene Manchester United igjen, skriver Daily Mail i dag.
BAKSIDESTOFF: Styreleder Ed Woodward vil at Ole Gunnar Solskjær skal forene Manchester United igjen, skriver Daily Mail i dag. Vis mer

Daily Mail skriver at Molde får rundt 20 millioner kroner for å låne Solskjær ut sesongen i Premier League. Skulle overgangen bli permanent hevder avisa at Molde får 95 millioner kroner.

Stort sett samtlige aviser melder at det er Tottenham-manager Mauricio Pochettino som er det egentlige målet for prosessen som nå er satt i gang. Daily Telegraph skriver at United skal være villig til å betale nær en halv milliard kroner for å få Pochettino til sommeren.

The Mirror trykker i dag et bilde av Mourinho der han kommer tilbake til sin London-leilighet med en handlepose fra Harrods i hånda. I en uttalelse gjør han det klart at han på ingen måte er ferdig som manager. The Times mener å vite at han kan være interessert i en retur til Real Madrid.

Klubbpresident Florentino Pérez ansatte Santiago Solari i oktober, men avisa erfarer at klubben ser etter en ny manager fra sommeren.

Pressefolk har i morgentimene omringet The Lowry Hotel i Manchester, i et forsøk på å få et glimt av Solskjær. Nordmannen rapporteres nå å være på plass på Carrington der han skal trene laget for første gang.