Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle som vil kle seg ut som en pensjonert gymlærer fra 80-tallet, får drømmen oppfylt

Moteekspert gir Northug-kolleksjon terningkast én.

I SALG: Northug-kolleksjonen er nå i salg. Her fra Coop Obs! på Alnabru i Oslo . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
I SALG: Northug-kolleksjonen er nå i salg. Her fra Coop Obs! på Alnabru i Oslo . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Sent lørdag kveld ble Petter Northug og Norges Skiforbund enige om en representasjonsavtale for kommende sesong.

Det gjør at trønderen kan gå for Norge i VM i Falun og i verdenscupen.

I avtaleperioden, som strekker seg fra 24. november til 7. april, kan imidlertid ikke Northug reklamere for egne sponsorer. Det innebærer at hovedsponsor Coop ikke kan selge Northug-produkter som konkurrerer med skiforbundets samarbeidspartnere.

KRITISK: Moteekspert i TV 2, Marianne Jemtegård, kommer til å holde seg langt unna Northug-kolleksjonen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
KRITISK: Moteekspert i TV 2, Marianne Jemtegård, kommer til å holde seg langt unna Northug-kolleksjonen. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

De nye Northug-produktene kom i flere «Coop Obs!»-butikker i går, og er altså bare i salg i tre uker.

Terningkast én Northugs navn og logo er trykket på klærne, som er laget av Swix, og som Northug håper skal selge godt de neste ukene.

Dagbladet har fått moteekspert i TV 2, Marianne Jemtegård, til å vurdere utseendet på klærne - og hun er ikke akkurat imponert.

Jemtegård gir nemlig Northug og Coop terningkast en (!).

DYRERE UTGAVE: Skiklærne Petter Northug selv bruker er langt dyrere og mer eksklusive produkter enn de som selges i butikkene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DYRERE UTGAVE: Skiklærne Petter Northug selv bruker er langt dyrere og mer eksklusive produkter enn de som selges i butikkene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Petter Northug hjelper ikke akkurat på badboy-imaget sitt med denne kolleksjonen. Nå bør motepolitiet rykke ut med hylende sirener, for denne mannen må snarest arresteres for en soleklar forbrytelse mot god smak, sier Jemtegård, og fortsetter:

- Etter å ha sett denne kolleksjonen stiller jeg meg sterkt tvilende til om Northug har en stor pasjon for design. I stedet har han tråklet sammen en samling plagg som spenner fra konvensjonelle, om enn glorete, gjesp - trang, blå boblejakke til herrene - til horrible gys fra fortida.

- Grilldress Jemtegård sammenlikner skidressen med produkter fra det glade 80-tallet.

- Det grilldress-inspirerte settet til ham og henne, med en horisontalt dalende stripe over brystet og bukser som både strammer og henger på en gang, burde i det minste ha blitt sluppet i forrige uke. Da kunne alle de som drømmer om å kle seg ut som en pensjonert gymlærer fra 80-tallet fått Halloweendrømmen sin oppfylt, sier hun.

NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop
NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop Vis mer

Flere Northug-klær havnet i Coops butikker allerede i går, mens flere effekter er på vei ut fra lagrene. Jemtegård er ikke en av dem som kommer til å sikre seg skidress med Northug-logo på innen 24. november.

- Men med mindre du skal kle opp hele familien for å delta på en relansering av «Campingfeber» så er det bare å unngå kjøperushet i din nærmeste Coop-butikk de neste ukene.

- Dessverre er det ikke bare god smak det syndes mot her. Verken snitt, form eller farge er flatterende. Men det kan muligens unnskyldes med at man ikke tenker på slikt når man er en trent idrettsutøver med en Instagramkonto fylt av halvnakne selfies. Jeg ville likevel heller gått på ski i kondomdress enn ikledd Swix overskuddslager av 80-talls grilldresser med uflatterende striper og dårlig passform, fortsetter moteeksperten

Ikke samme klær Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus understreker at Northug-kolleksjonen som nå er i salg, er laget for vanlig turgåere, og ikke må sammenliknes med klærne trønderen selv bruker i konkurranse.

NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop
NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop Vis mer

Northug bruker en langt mer eksklusiv og dyrere utgave av Swix' kolleksjon.

- Skidressen vi nå selger i Coop Obs!, er en skidress for vanlig, aktive turgåere. Du vil aldri få se Petter i denne i noen konkurranse, men det kan godt være at han komme til å bruke den på trening, sier Paus til Dagbladet.

NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop
NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop Vis mer
NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop
NORTHUG-KOLLEKSJONEN: Slik ser den ut. Foto: Coop Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling