- Alle spillerne leverer

Hamrén storfornøyd med maktdemonstrasjon mot HamKam.

LERKENDAL (Dagbladet.no): • Rosenborg - HamKam 4-0.

Da lagene møttes på Briskeby i vår sikret HamKam seg alle tre poengene. På Lerkendal ville Rosenborg det annerledes, og ydmyket grønntrøyene med 4-0.

- Jeg er meget godt fornøyd. Vi viser flott lagkarakter og konsentrasjon. Selv om vi har et tett kampprogram for tiden, synes jeg laget takler det fantastisk. Jeg er fornøyd med både det defensive og offensive, alle spillerne leverer. Konan Ya var veldig bra, men jeg vil bli enda mer fornøyd om han scorer flere mål, sier RBK-trener Erik Hamrén til Dagbladet.no.

Strand-hyllest

Før avspark ble Roar Strand hyllet med stående applaus av Lerkendal-publikummet.

38-åringen rundet sin seriekamp nummer 400, og troner klart øverst på listen over spillere med flest eliteseriekamper i Norge.

Hjemmelaget, som er i flyten om dagen, tok tidlig kommandoen på Lerkendal, men skapte ikke de helt store sjansene i åpningsminuttene. Seks minutter ut i kampen fikk Rosenborg sin første mulighet. Trønderne kom på en kjempekontring og Steffen Iversen fikk til slutt avsluttet fra kloss hold, men HamKam-spillerne sto på streken og fikk klarert.

Gjestene fra Hamar hadde problemer med å nærme seg Rosenborgs 16-meter. Laget lå svært lavt, og skapte knapt en sjanse i løpet av de første 45 minuttene. En halvhjertet volley fra Adem Güven tidlig i kampen var det nærmeste HamKam kom.

- Alle spillerne leverer

Strafferop og scoringsjubel

26 minutter ut i kampen ropte Didier Konan Ya på straffe da han mente han skjøt ballen i hånda på Knut Henry Haraldsen. Dommer Per Ivar Staberg var av en annen oppfatning og vinket spillet videre.

Men etter 40 minutter kunne Konan Ya juble. Ut av ingenting klinket han til fra snaue 20 meter og skrudde ballen over HamKam-keeper Jon Masalin og i mål. En flott scoring, og ikke ufortjent 1-0 til Rosenborg. Alt i alt en noe skuffende første omgang, med få store målsjanser.

- Jeg er veldig fornøyd med min egen og lagets innsats. Vi skaper en masse sjanser og jobber godt både defensivt og offensivt. Jeg vil si at jeg er i min beste form som Rosenborg-spiller, påpeker Konan Ya overfor Dagbladet.no.

Like før pause måtte Alexander Tettey forlate banen etter en smell, og ble erstattet av Alejandro Lago.

Den andre omgangen startet i likhet med den første svært rolig. Kvarteret ut i omgangen kom Konan Ya på et flott driv fremover og spilte frem Marek Sapara som fra 18 meter fyrte løs og ballen gikk rett i det lengste hjørnet. Nydelig angrep, og 2-0.

Sjansesløseri

Fem minutter senere hadde Sapara nok en gang muligheten da Rosenborg fikk frispark fra 20 meter. Igjen forsøkte Sapara å plassere ballen i det lengste hjørnet, men denne gangen var HamKam-keeper Masalin med på notene.

SILKEFOT: Marek Sapara var sterkt medvirkende til at HamKam reiste poengløse tilbake til Hamar. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
SILKEFOT: Marek Sapara var sterkt medvirkende til at HamKam reiste poengløse tilbake til Hamar. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Sjansene kom på rekke og rad utover i omgangen for hjemmelaget.

Etter 72 minutter kom Konan Ya alene med keeper, men Masalin reddet mesterlig. Konan Ya var utvilsomt en av kampens store spillere og var involvert i det meste som ble skapt fra hjemmelagets side.

Sapara-kanon

Noen minutter senere fikk 19.054 tilskuere se Marek Sapara igjen lade kanonen. Fra distanse fyrte slovaken løs, og skuddet snek seg bak Masalin og i mål. 3-0 og kampen var definitivt punktert.

Etter kampen er Sapara naturlig nok svært tilfreds med arbeidsdagen ute på Lerkendal-gresset

- Hele laget jobbet bra i dag. Jeg er meget fornøyd med min egen innsats, og endelig har jeg funnet tilbake til målformen, sier Sapara til Dagbladet.no.

Syv minutter før slutt fikk innbytter Besart Berisha æren av å sette inn kampens siste scoring. Rosenborg hadde corner, og hvem andre enn Marek Sapara slo presist inn, og den umarkerte albaneren kunne enkelt heade inn 4-0.

Skulle ønske serien var slutt

Adam Güven var farlig frempå for gjestene i sluttminuttene. 22-åringen hadde to stolpeskudd, men fikk ikke muligheten til å pynte på resultatet. Dermed måtte HamKam reise tilbake til Hamar med et 0-4 tap i bagasjen.

- Gutta har bra innstilling, men vi blir for passive og baktunge. Rosenborg skaper flere og større sjanser enn oss, og de har dessuten langt større tempo. Vi må forbedre det offensive spillet. Vi får ta med oss læringen i dag, men jeg skulle ønske serien var slutt nå, sier en spøkefull Arne Erlandsen til Dagbladet.no med henblikk på at Aalesund ligger på den utsatte sisteplassen i øyeblikket.

OVERLEGNE: Rosenborg valset over HamKam og kunne juble over tre scoringer, én fra Didier Konan Ya og to fra Marek Sapara.