- Alle står og rister på hodet, og skjønner ikke at det er mulig

Stöckl om Kasai.

42 ÅR: Noriaki Kasai (t.v.) debuterte i verdenscupen i 1989. Han hoppet OL på Lillehammer i 1994, og er fortsatt en av de beste hopperne i verden. Norges trener, Alexander Stöckl, er mektig imponert. Foto: NTB Scanpix
42 ÅR: Noriaki Kasai (t.v.) debuterte i verdenscupen i 1989. Han hoppet OL på Lillehammer i 1994, og er fortsatt en av de beste hopperne i verden. Norges trener, Alexander Stöckl, er mektig imponert. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLINGENTHAL (Dagbladet): Han er 42 år, men stadig en stjerne i hoppsporten. For japaneren Noriaki Kasai - født 6. juni 1972 - ser karrieren ut til ikke å ha noen ende.

- Alle trenerne står og rister på hodet, og skjønner ikke at det er mulig. Han er eldre enn meg, men likevel klarer han å fly så utrolig bra, sier Alexander Stöckl (40) til Dagbladet.

Den norske treneren var på ny vitne til at Kasai leverte varene i lagkonkurransen i tyske Klingenthal lørdag. Superveteranen hadde to svev på henholdsvis 136,5 og 136 meter, og gjorde sitt til at Japan kom på en imponerende andreplass. Tyskland vant, med Norge på tredjeplass.

Søndag fulgte Kasai opp med en like fantastisk sjetteplass i det individuelle rennet, som ble vunnet av Roman Koudelka.

- Helt fantastisk Kasai debuterte i verdenscupen i desember 1989. Det er 25 å siden, og til sammen er det blitt 450 individuelle starter.

- Det er helt fantastisk, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen.

- Jeg hoppet VM sammen med Kasai i Lahti i 1989. Fortsatt er han med som utøver, og setter preg på hoppsporten. Det er nesten ubegripelig at han klarer å holde seg fit så lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer