Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alle står og rister på hodet, og skjønner ikke at det er mulig

Stöckl om Kasai.

42 ÅR: Noriaki Kasai (t.v.) debuterte i verdenscupen i 1989. Han hoppet OL på Lillehammer i 1994, og er fortsatt en av de beste hopperne i verden. Norges trener, Alexander Stöckl, er mektig imponert. Foto: NTB Scanpix
42 ÅR: Noriaki Kasai (t.v.) debuterte i verdenscupen i 1989. Han hoppet OL på Lillehammer i 1994, og er fortsatt en av de beste hopperne i verden. Norges trener, Alexander Stöckl, er mektig imponert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

KLINGENTHAL (Dagbladet): Han er 42 år, men stadig en stjerne i hoppsporten. For japaneren Noriaki Kasai - født 6. juni 1972 - ser karrieren ut til ikke å ha noen ende.

- Alle trenerne står og rister på hodet, og skjønner ikke at det er mulig. Han er eldre enn meg, men likevel klarer han å fly så utrolig bra, sier Alexander Stöckl (40) til Dagbladet.

Den norske treneren var på ny vitne til at Kasai leverte varene i lagkonkurransen i tyske Klingenthal lørdag. Superveteranen hadde to svev på henholdsvis 136,5 og 136 meter, og gjorde sitt til at Japan kom på en imponerende andreplass. Tyskland vant, med Norge på tredjeplass.

Søndag fulgte Kasai opp med en like fantastisk sjetteplass i det individuelle rennet, som ble vunnet av Roman Koudelka.

- Helt fantastisk Kasai debuterte i verdenscupen i desember 1989. Det er 25 å siden, og til sammen er det blitt 450 individuelle starter.

- Det er helt fantastisk, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen.

- Jeg hoppet VM sammen med Kasai i Lahti i 1989. Fortsatt er han med som utøver, og setter preg på hoppsporten. Det er nesten ubegripelig at han klarer å holde seg fit så lenge.

Klassisk stil Bråthen fortsetter:

- I 1989 hoppet han klassisk stil. De fleste - om noen - han konkurrerer med, har aldri gjort det. Jeg kjenner ham ikke personlig. Men vår tidligere fysioterapeut har også vært fysioterapeut for Japan. Han fortalte om en veldig profesjonell kar som lever av å være skihopper.

Kasai var blant annet med å ta OL-sølv for Japan i lagkonkurransen på Lillehammer i 1994.

- Det er fint å se at han fortsatt er med. Det er viktig for idretten at vi har sånne store idoler, sier Stöckl.

Bøyde seg dypt Etter helgas konkurranser ville flere av tilskuerne ha autografen til Kasai. Japaneren var omsvermet, her har man med en levende legende å gjøre.

- Jeg gratulerte ham etter lagkonkurransen, og bøyde meg dypere enn ham, forteller Stöckl.

- Det er et tegn i Japan. Du må gå dypere enn dem som er bedre enn deg. Det han har gjort, er herlig.

• Kasai har vunnet 16 verdenscuprenn i karrieren, og stått på pallen 50 ganger.

OMSVERMET:  Tyske fans i Klingenthal kaster seg over Noriaki Kasai. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
OMSVERMET: Tyske fans i Klingenthal kaster seg over Noriaki Kasai. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media